Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan Akçakale'de

31 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı Şanlıurfa’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan ve geçtiğimiz ay atılan bomba sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği Akçakale’de Suriye muhalifleri lideri Muaz El Hatip ile birlikte halka seslendi.

Ceylanpınar ilçesinden helikopterle Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı'na inen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü güvenlik önlemleri altında Akçakale Kaymakamlığı'na geldi. Başbakan Erdoğan, burada yoğunluğu Arap kökenli olan ve Suriye'den gelen vatandaşlara Suriye muhalifleri lideri Muaz El Hatip ile birlikte seslendi. İlk olarak burada halka seslenen Muaz El Hatip, bütün muhaliflere birlik ve beraberlik için çağrıda bulunarak zaferin çok yakın olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, “Şu anda sizlerle Suriye'deki kardeşlerimizin, oradaki şanlı hareketin koalisyon lideri ile bir aradayız. Buradan sonra kampı ziyaret edeceğiz. Akçakaleli kardeşlerim, biliyorum sıkıntılı günler yaşadılar yaşıyorlar. Ama şunu unutmayın her kutlu doğum sancılı olur. İnşallah bu kutlu doğum Suriye'deki kardeşlerimizin iradeleri ile tecelli edecek. Ve zalim Esad zulmü ile anılacak. Babası hayırla yad edilmiyor, kendisi de hayırla yad edilmeyecek. Geçmişte kendisi bana bir şey söylemişti; ‘bizim büyüklerimizin yaptığı hayata düşmeyeceğiz' ama şimdi görüyoruz ki genlerine işlemiş kötülük. 50 bin Suriyeli kardeşimiz onun bombaları ve zulmü altında ebediyete kavuştu. İnşallah şehit sayılırlar. Şimdi kamplarımızda 150 bin Suriyeli vatandaşımız var” dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasında Suriyeliler için 500 trilyonluk bir harcama yaptıklarını yeniden hatırlatarak, “Dünyada duyarsız kalsa da biz açık kapı politikası ile Türkiye olarak Suriyeli kardeşlerimizin yanında olacak. Suriye'de hak hakim olacak ben buna inanıyorum, sizlerin de inandığını düşünüyorum. Şu anda dünyada 100'ü aşkın ülke bu kardeşinizin ve ekibinin liderliğini kabul etmiş vaziyette. Halkının kabul etmediği liderler o makamlarda kalamaz. Halk, kimi istiyorsa onlar iktidar olacaktır. İstenmeyenler de gidecektir. Kardeşlerim şu vesileyle, sınır ötesinden Akçakale'ye atılan bombalar sonucunda 5 kardeşimiz şehit oldu. Onlara rahmet diliyorum. Onların yakınlarına ve Akçakaleli kardeşlerimize sabır diliyorum. İnşallah yarın çok daha güzel olacak. Unutmayın sabreden zafere ulaşır. Bunu siz başaracaksınız. Suriyeli kardeşlerimiz de sabrettiler” diyerek sözlerine Arapça “Sabrın sonu zaferdir” sözleriyle son verdi.

AKÇAKALE'DE 25 BİN SURİYELİ VATANDAŞIN KALDIĞI SÜLEYMAN ŞAH ÇADIR KENTİ ZİYARET EDECEK

Başbakan Erdoğan'a Akçakale ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Şanlıurfa Milletvekilleri ile Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç eşlik etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı