Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Askeri Casusluk soruşturması

29 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı Askeri casusluk davasında dosyası ayrılan bir sanık hakkında da karar çıktı.

Mahkeme, sanığı 'Verileri hukuka aykırı olarak vermek veya ele geçirmek ve örgüt üyesi olmak' suçlarından 2 yıl 11 ay hapisle cezalandırdı.

Muvazzaf ve emekli askerlerle TÜBİTAK görevlilerinin askeri casusluk ve şantaj iddiasıyla yargılandığı davada, Adli Tıp Kurumu’ndan raporu gelmediği için dosyası ayrılan tutuksuz sanık Fatih Alpoğan’ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Alpoğan katılmadı. Alpoğan’ın avukatı Şule İyem, soruşturma sırasında Deniz Harp Okulu’nda öğrenci olan müvekkilinin, daha sonra ayrıldığını ve şimdi kaptanlık yaptığı için duruşmaya gelemediğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Metin Özçelik, askeri casusluk davasında yargılanan Fatih Alpoğan’ın evinde ele geçirilen el yazısı dokümanlarla ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan raporun gelmediği için sanıkla ilgili dosyanın ayrıldığını hatırlattı. Raporun mahkemeye ulaştığını belirten Başkan Özçelik, raporda el yazısının Fatih Alpoğan’a ait olmadığının yazıldığını söyledi.

Alpoğan’ın avukatı Şule İyem de müvekkilinin soruşturma sırasında öğrenci olduğunu ve gizli bilgilere ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti.

Son sözü sorulan İyem, müvekkilinin beraatini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, fuhuşa teşvik etmek suçundan yeterli delil olmadığı gerekçesiyle sanık Fatih Alpoğan’ın beraatine karar verdi. Alpoğan’ın kişisel verilerin hukuka aykırı kaydedilmesi suçunu işlediğini belirten mahkeme, sanığı 6 ay hapisle cezalandırdı. Ancak mahkeme, ‘kısa süreli hürriyeti bağlayıcı’ cezayı sanığın ekonomik durumunu dikkate alarak 3 bin TL adli para cezasına çevirdi.Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçunu işlediği belirtilen Alpoğan’a bu suçtan 1 yıl 3 ay ceza veren mahkeme, sanığı örgüt üyesi olmak suçundan da 1 yıl 8 ay hapse mahkum etti. Alpoğan’a toplamda 2 yıl 11 ay hapis cezası verildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı