Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ata'nın Ankara'ya gelişi kutlandı

28 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 93. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Atatürk ve silah arkadaşlarının, 27 Aralık 1919’da Ankara’da karşılandığı Dikmen Keklikpınarı’nda düzenlenen törene Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin ve Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar, Ankara Seymen dernekleri ile çok sayıda Başkentli katıldı.

Seymenlerin, 93 yıl önce Atatürk’ü oyunlarla karşıladığı meydanda sergilenen oyunlarıyla başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, tarihi bir anı yeniden yaşamak ve hatırlamak için toplandıklarını söyledi.

“93 yıl önce bugün binlerce Ankaralı, topraklarını şereflendiren Atatürk’ü yine burada karşılamışlardı.” diyen Gökşin, yine aynı coşkunun yaşandığını kaydetti.

Başkent Ankara’nın büyük başarılara imza attığını, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla da her gün yeni bir ödül ve övgünün alındığını ifade eden Gökşin, “Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız bu emanete en iyi şekilde sahip çıkıyoruz. Her gün yeni bir ödül ve başarıyla Ankara’yı onurlandırıyoruz. Bundan Sonra da aynı heyecan ve başarılarla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de yüreğinde hürriyet, istiklal ve Atatürk ruhunu hissederek alana gelen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 93 yıl önce Milli Mücadele’nin en önemli olayları arasında sayılan Atatürk’ün Ankara’ya geliş sürecine ilişkin bilgi verdi. “Atatürk’ün, 27 Aralık 1919’da Dikmen sırtlarında Ankaralılarla buluşması tarihi yeniden canlandıran bir buluşmadır.” diyen Yüksel, bu buluşmanın bir milletin yeniden doğuşunu sağladığını söyledi.

Alaaddin Yüksel, “Bu anlamlı gün de aziz Ankaralılara kutlu olsun” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından, 26 Aralık gecesini Beynam Ormanları’nda kurulan 12. Ata’ya Saygı Kampı’nda geçiren izciler, Türk Bayrağı ve İzci Flaması’nı Vali Yüksel’e takdim ettiler. Keklikpınarı’nda Seymenlerin gösterileriyle devam eden tören, Vali Yüksel, Gökşin ve Garnizon Komutanı Aydın’ın, 77. Büyük Atatürk Koşusu’nun startını vermesiyle Son buldu. Büyükşehir Belediyesi’nin, daha Sonra Ankara’yı milli mücadelenin merkezi yapacak karşılamaya ilişkin etkinlikleri, saat 19.00’da Sheraton Otel’de vereceği resepsiyonla devam edecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı