Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Almanya'dan patriot açıklaması

28 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı daha önce NATO bünyesinde onaylanarak kabul edilen ''Türkiye'ye Patriot konuşlandırılması'' çerçevesinde Almanya'dan iki Patriot bataryasının 8 Ocak'ta yola çıkacağı bildirildi.

Alman medyasına yansıyan haberlerde, Sanitz ve Bad Sülzen kışlalarında bulunan Patriot bataryalarının yüksek güvenlik önlemleri altında ülkenin kuzeyindeki Travemünde limanına götürüleceği oradan da gemilerle Türkiye'ye yollanacağı belirtildi.

Patriotlar yola çıkmadan bir gün önce hat boyunca yoğun güvenlik önlemi alacak Alman yetkililer, ayrıca çok sayıda yük arıcını da güzergah boyunca kullanacak.Patriotarın halihazırda bulunduğu kışladan yapılan açıklamada füze savunma sistemlerinin kurulması ve işletilmesi için görevlendirilecek 170 Alman askerinin ise, bu tarihten daha sonra Türkiye'ye doğru yola çıkacağı aktarıldı. Daha önce Patriotların konuşlandırılacak yerleri incelemek üzere NATO kapsamında Almanya'dan bir askeri heyet Türkiye'ye gitmişti. Füze bataryalarının Türkiye'ye ulaşması, bunların kurulması ve askerlerin göreve başlamasının ise Şubat ayını bulacağı belirtiliyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı