Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mehmetçik hava yoluyla taşınacak

21 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Vatani görevini yapan er ve erbaşların hava yolu ile taşınması ile ilgili protokol imzalandı.

Buna göre, vatani görevini yapacak er ve erbaşların hava yolu ile ücretsiz taşınması, Aralık celbinden sonra resmen başlıyor. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Birliğine ilk defa katılacak Mehmetçiğimiz hiçbir ücret ödemeyecek. Birliğinden terhis olunca, dağıtım izinlerinde, yönetmelik değişikliği tamamlandığında izne çıkarken ücret ödemeyecek. Maliyet, Milli Savunma Bakanlığı’ndan karşılanacak.” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı’nda yapılan törenle, protokol, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları yöneticileri arasında imzalandı. İmza törenine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sivil havacılığın temsilcileri katıldı.

İmzalanan protokolün ardından konuşan Bakan İsmet Yılmaz, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'nün geçerli tarifelerinde yer alan ücretleri ile münferit asker taşımalarında, ilgili yolcular için iç hat yolcu bedeli alınmayacağını söyledi.

142 noktaya uygun fiyatlarla, özel havacılık firmalarından da istifade edileceğini kaydeden Yılmaz, protokol kapsamında tahmini olarak 250 bin erbaş ve erin taşınacağını kaydetti.

Bakan Binali Yıldırım da er ve erbaşların dağıtımında, izin ve hava değişimlerinde de uçakların kullanılacağını kaydetti.

Masrafların, Bakanlık tarafından karşılanacağını dile getiren Bakan Yıldırım, "Ülkemizi savunmak için göğüslerini askerlerimiz siper ediyor. Gece gündüz, biz rahat yatağımızda uyurken, onlar ülkenin bekçiliğini yapıyor. Bizim yaptığımız bir hiç hükmündedir.” dedi.

Yıldırım, anlaşmayla THY’nin ve TÖSİB bünyesinde bulunan firmaların tarifeli ve tarifesiz seferler için indirimli fiyat uygulayacağını, servis ücretlerinden de askerlerin muaf tutulacağını söyledi.

Programın sonunda, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yılmaz, hava alanlarına iniş yapan askerlerin birliklerine nasıl götürüleceğine ilişkin bir soruya, “Askerimiz, birliklerine helikopterlerle götürülecek. Helikopterlerin olmadığı zamanlarda ise gene kara yolu ile gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra teslim edileceklerdir.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı