Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gönül elçileri aranıyor

20 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kapsamında hazırlanan ‘Gönül Elçileri Projesi’ Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla hayata geçirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Gönül Elçileri’ projesi bugün ATO Congresium’da hayata geçirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen programa, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, 81 ilin vali eşleri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Kaya, her çocuğun bir aileye muhtaç olduğunu belirterek, 2014 yılı itibariyle koğuş sisteminde kalan çocuğun olmayacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, herkesin mutlu olacağı anlayışın benimsendiğini dile getirerek, sabretmeyi bilen, gönlü geniş olan, bir şeyleri verebilecek insanların gönüllü olabileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın önderliğinde mali sorunlar ve proje üretme sorunlarının olmadığını vurgulayan Şahin, Bakanlık bütçesini yüzde 67 artırdıklarını hatırlatarak, “Mesele para pul değil. Mesele insan mutluluğunu sağlayabilmektir” dedi.

“Makamla sınav en büyük sınavdır” diyen Bakan Şahin, bir çocuğun kendi şehrinde anne ve aile sıcaklığını hissetmeden yatıyorsa bunun sorumluluğunun herkeste olduğunu bildirdi. Kendi alanlarının çok duygusal bir alan olduğunu belirten Şahin, aynı zamanda çok mukaddes bir alana sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

Bakan Şahin’in ardından konuşmasını yapan Emine Erdoğan, Türkçede ‘gönül’ kelimesinin derin almama sahip olduğunu ifade ederek, “Gönül kelimesi kalp kelimesi ile asla karşılanamayan, tarif edilemeyen sadece yaşanabilen, hissedilebilen bir kelimedir. Gönül aynı anda hem ruhtur hem bedendir. Gönül aynı anda hem zihin ve mantıktır hem de aşk ve sevdadır” dedi.

Gönül elçileri projesinin dünyaya örnek olacağına dikkat çeken Erdoğan, bu projenin ilk olarak ‘Koruyucu aile’ alt uygulaması ile başladığının altını çizdi. “Aile ortamına ve şefkatine sahip olmayan her çocuk potansiyel bir sorundur, aile sıcaklığına sahip her çocuk ülkemiz, geleceğimiz için bir umuttur” diyen Erdoğan, “Ailesi olmayan her çocuk bizim, hepimizin mesuliyeti içindedir. Mesuliyeti sadece devletten beklerse sorun katlanarak artacaktır. Bir çocuğun başını okşayabilecek gücü varken, bir çocuğun üşüyen ellerini tutabilecek imkanı varken bunu yapmayan kişi kendisine de değerlerine de ihanet içindedir” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının ardından Çocuk Evleri'nde kalan iki kız çocuğu Emine Erdoğan'a çiçek verdi. Ardından Bakan Şahin, toplantıya katılanlara içinde ‘Bugün insanlık için ne yaptın’ yazan aynalar hediye edildiğini söyleyerek, “Herkes aynaya bakacak ve bu soruya cevap verecek” dedi.

Emine Erdoğan da Şahin'in sözleri üzerine, “İnşallah herkes buna cevap verir” şeklinde cevap verdi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı