Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şehide hüzünlü veda

12 Aralık 2012 Çarşamba günü yayınlandı Gaziosmanpaşa’da düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mücahit Daştan için tören düzenlendi.

Törende Daştan’ın eşi gözyaşlarına boğulurken, 2 yaşındaki Elif Su ise her şeyden habersiz babasının veda töreninde yer aldı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'ndan adliyeye giderken N.A. adlı kadın teröristin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Mücahit Daştan için Bayrampaşa’da bulunan Çevik Şube Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Törene şehit polis memuru Mücahit Daştan’ın ailesinin yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çok sayıda meslektaşı katıldı.

Şehit Daştan’ın cenazesinin tören alanına getirilmesiyle birlikte şehit yakınları tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Gözyaşlarına hakim olamayan şehidin eşi Aydan Daştan’ı, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın teselli etmeye çalıştı. 2 yaşındaki Elif Su da her şeyden habersiz babasının veda töreninde yer alırken, şehit polis memurunun Ankara Astroloji ve Uzay Bilimleri Fakültesi mezunu olduğu öğrenildi.

Törende konuşan Vali Mutlu, “Teröre fırsat verilmeyecek ve hesabı sorulacak. Bir süredir İstanbul’da polise yönelik yapılan saldırılarda örgüt mensupları ölü ya da sağ yakalanıyor. Bu hesaplar mutlaka soruluyor, sorulacak. Bizi yıldırmaya çalışanlara sözüm şudur; ‘Bu milletin kahraman evlatları gövdelerini siper yapmaya devam edecekler” dedi.

Emniyet Müdürü Çapkın ise, “Şehit polisimiz Mücahit Daştan 5 kurşunla sinsice, kalleşçe ve insafsızca şehit edildi. Polisimizi şehit eden o şahsın daha önce yine polisimiz sayesinde birçok kez linç edilmekten kurtarıldığını hepiniz biliyorsunuzdur. Terörle mücadelede kararlılığımız devam edecektir. Daha önce 18 tetikçi yakalanmıştı. Bu konudaki mücadelemiz devam edecek. Mücahit ölmedi yaşıyor, yaşayacak. Bu yüce Rabbimizin sözüdür” diye konuştu.

Şehit polis memuru Mücahit Daştan’ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından meslektaşlarının omzunda memleketi Erzurum’a uğurlandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı