Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yeni yağışlar geliyor

9 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Tüm Türkiye bu akşamdan itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklık daha da azalacak. Meteoroloji aşırı yağış, sel, soğuk ve hortuma karşı uyarıda bulundu. Yarın kötü hava şartlarından dolayı deniz ve kara ulaşamında da aksaklıklar yaşanabilir.

Meteroloji'nin yaptığı uyarıda, 'Bu gece saatlerinden itibaren Ege'de fırtına (40-60 km/s, Kuzey Ege'de 60-80 km/s), Marmara'nın batısında kuvvetli (30-50 km/s) esecek güneyli rüzgarla birlikte sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, yarın (09.12.2012 Pazar) sabah saatlerinden itibaren Çanakkale ve Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-75 yer yer 76-100 kg/metrekare), İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Balıkesir ile zamanla Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul ve Antalya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel su baskını, ani sel, taşkın, yıldırım, deniz ve kara ulaşımda aksamalar, yerel hortum oluşumu, lodos kaynaklı soba ve baca gazı zehirlenmesi vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. ' denildi.

HORTUM UYARISI DA YAPILDI

Meteoroloji internet sitesinden yaptığı uyarıda, yerel hortum oluşumu ve lodos kaynaklı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde kar ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışlar, özellikle bu gece saatlerinde kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte Kıyı Ege ile Muğla ve Çanakkale çevrelerinde etkili (20-50 kg/metrekare) olacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Siirt, Batman, Rize, Trabzon'un doğusu ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, Bitlis, Hakkari ile Van ve Şırnak'ın yükseklerinde kuvvetli kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, kuvvetli kar yağışı, görüş mesafesinde azalma, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI
Gece ve sabah saatlerinde, İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu (11)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (6)

İZMİR: Az bulutlu, zamanla çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı (13)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (16)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (12)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (1)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (5)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (11)

BÖLGELERİMİZDE HAVA


MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin batısının çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden sonra Çanakkale ile Balıkesir kıyılarında, güney ve doğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.
EGE: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kıyılarının çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden sonra kıyılarında, güney ve doğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların, Rize, Trabzon'un doğusu ve Artvin kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve yer yer karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı