Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Taner Yıldız'dan İyi Haber

1 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aralık ayında elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını ifade etti.

Bakan Yıldız, Meclis'te basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Yıldız, elektrik üreten santrallerin doğalgaz fiyatlarına yapılan yüzde 37'lik zammın, elektrik faturalarına yansıyıp yansımayacağı ile ilgili soru üzerine, kurumlar arasında bu tür düzenlemeler yapıldığını belirterek, ancak zammın vatandaşlara sirayet edeceği herhangi bir husus olmadığını kaydetti.

Aralık ayında doğalgaz ve elektriğe zam yapılmayacağını vurgulan Enerji Bakanı, Aralık sonrası için de değerlendirmelere o günün şartlarına göre yapacaklarını kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaretinde enerji sektörünün görüşülüp görüşülmeyeceği ile ilgili soruya, Putin'in ziyaretinde konuşulacak önemli konu başlıklarından birinin de enerji olacağını söyleyerek karşılık veren Yıldız, Rusya Federasyonu ile Türkiye'nin geliştireceği gerek stratejik gerekse fizibilitesi ispatlanmış birçok proje olduğunu belirtti, Yıldız, "Rusya Federasyonu bizim için çok iyi bir partnerdir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin, özellikle ekonomik derinliğin artmasından sonra farklı ülkelerle farklı projeleri geliştirebilecek bir kabiliyeti oluştu. Bu kabiliyet çerçevesinde bize en yakın proje geliştirebilecek ülkelerden birisi görünüyor Rusya. Suriye ile alakalı sıkıntılar sirayet eder mi, bunu etkiler mi? diye soruluyor. Biz enerji sektöründe bu tür konulardan etkilenmeyecek bir platform oluşturduk ve ben bundan sonra da bunların daha da güçlenecek şekilde artarak devam edeceğine inanıyorum." dedi.

Bakan Yıldız, Bor madenleri ile ilgili hakkında verilen gensoru önergesine ilişkin soruya da şöyle cevap verdi: "Bu anlamlı argümanı böyle gayrı ciddi şekilde, mesnetleri, gerekçeleri temellendirilmemiş konularla devreye girmek bunu anlamsız hale getiriyor. Ben siyasetin özellikle saygınlığını artırmaya çalıştığımız böyle bir dönemde, böyle bir gensoru çıkışının doğru olmadığı kanaatindeyim. Bor madenleri özelleştirilmeyecek. Biz 'Bor özelleştirilmeyecek' diyoruz, ama ısrarla 'nasıl özelleştirileceğini' soruyorlar. Tekrar söylüyorum, Bor'u özelleştirmeyeceğiz."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı