Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Neredeyse kendimizi savaşta bulacağız''

23 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Patriot Füzeleri ve Rusya’nın bu konudaki tepkisiyle ilgili olarak, isim vermeden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi ve “Çapsız bir insanla yola çıkarsanız, o çapsız insanın yönlendirmesiyle dış politikayı oluşturursanız geldiğimiz nokta budur.

Üzgünüm ama bu nokta Türkiye’nin hayrına bir nokta değildir” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu, Türkiye Sivil Havacılık Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ile Türk Hava Yolları’ndan çıkartılan personeli parti genel merkezinde kabul etti. Kılıçdaroğlu kabul de ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Suriye sınırına yerleştirilecek olan Patriot Füzeleri ve Rusya’nın bu konudaki tepkisi ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in ‘Tetik bizde’ açıklamalarını sorması üzerine şunları kaydetti: “Dış politika açısından Türkiye başarısız bir süreç yaşıyor. Geldiğimiz nokta iyi bir nokta değil. Kendi coğrafyamızda barış içerisinde yaşarken, şimdi kendimizi neredeyse savaşın ortasında bulacağız. Neden? Bu soruyu her yurttaşımın kendisine sormasını istiyorum. Neden Türkiye kendisini neredeyse bir savaş ortamının içinde buluyor? Tek nedeni vardır, Türkiye’nin basiretsiz, öngörüsüz dış politikasıdır.

Çapsız bir insanla yola çıkarsanız, o çapsız insanın yönlendirmesiyle dış politikayı oluşturursanız geldiğimiz nokta budur. Üzgünüm ama bu nokta Türkiye’nin hayrına bir nokta değildir.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı