Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'nin gündeminde Kürecik var

22 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Eğer Filistin halkına gerçekten yardımcı olmak istiyorsanız, İsrail’in saldırılarına son verinceye kadar Kürecik Radar İstasyonu’nun faaliyetlerini durdurun da görelim” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koç, Başbakan Erdoğan’ın sözlerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’ın “NATO’nun kurduğu üs İsrail için kurulmuştur. Orası radar üssüdür. Biz NATO’nun bir üyesiyiz. Burayı kaldırma hakkına sahibiz” şeklindeki sözlerini hatırlatan Koç, “Kürecik’teki erken uyarı radarını Türkiye’yi bölgedeki olası gelişmeler çerçevesinde bir hedef haline getireceğini bildiğiniz halde neden bu sistemin Malatya Kürecik’te konuşlanmasına izin verdiniz? Kürecik’teki bu radar üssü Türkiye’yi balistik füzelere sahip çevre ülkelerinden gelecek tehlikelere açık bir konuma getiriyor mu getirmiyor mu? Bu üsler kurulurken, füze savunma sistemlerinin kurulmasını da NATO’dan neden talep edemediniz? Kürecik radar istihbaratının ABD tarafından İsrail ile paylaşıldığını hepiniz biliyorsunuz. Kürecik radarı İsrail savunma sisteminin açıkça unsuru haline getirildi.

Buna nasıl açıklık getireceksiniz? NATO’dan talep edileceği söylenen Patriot füzeleri kim için, ne için?” dedi.

AK Parti hükümetini “palavracı kadro” diye nitelendiren Koç, Patriot füzelerinin Türkiye’yi olası Suriye saldırılarına karşı mı yoksa İsrail’e yardımcı olmak için mi kullanılacağını sordu. Başbakan Erdoğan’ın savunma yolu olarak saldırıyı seçtiğini ifade eden Koç, “İkiyüzlülüğü bırakmaları gerekiyor. Eğer Filistin halkına gerçekten yardımcı olmak istiyorsanız, İsrail’in saldırılarına son verinceye kadar Kürecik Radar İstasyonu’nun faaliyetlerini durdurun da görelim. Eğer tabi ki cesursan” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın “Öleceksek adam gibi ölelim” sözlerine ilişkin de değerlendirmede bulunan Koç, “Nedir sendeki bu ölüm korkusu kardeşim, neden ikide bir ölümü işin içine sokuyorsun, ölümle siyaset yapıyorsun” diye konuştu.

“O KANLI DİKTATÖRLE BİR TEK BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜLER YÜZLE TOKALAŞABİLİYOR”

Başbakan Erdoğan’ın Esad’la çekilen fotoğrafının CHP için kara leke olduğunu söylemesi üzerine Koç, CHP’nin tarihinde kara leke olmadığını belirterek, Erdoğan’ın Afganistan eski Başbakanı Hikmetyar, Suriye Cumhurbaşkanı Esad, İsrail Başbakanı Sharon ve Sudan Devlet Başkanı El Beşir ile çekilmiş fotoğraflarını gösterdi. “Kara olan budur” diyen Koç, El Beşir’in Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından arandığını dile getirerek, “El Beşir bir tek Türkiye’ye girebiliyor. O kanlı diktatörle bir tek Başbakan Erdoğan güler yüzle tokalaşabiliyor” şeklinde konuştu.

Başbakan’ın Esad’la fotoğraflarındaki samimiyete değinen Koç, “Bu fotoğraflar çekilirken Esad ülkesinde diktatör değil miydi? Suriye halkı mazlum değil miydi?” dedi.

ANA DİLDE SAVUNMA

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın ana dilde savunmaya ilişkin yasal sürecin başladığını açıklaması üzerine Koç, CHP’nin bu konuda söyleminin açık olduğunu ifade ederek, evrensel hukuk kurallarının dışına çıkmadıklarını dile getirdi. Atalay’ın açılım mimarı olarak tanındığını belirten Koç, “Demek ki kendisi tam kapıyı açamamış, ardına kadar açmak istiyor demek ki” diye konuştu.

Gazetecilerin AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın CHP'li Refik Eryılmaz hakkındaki “Eryılmaz’ın El-Muharebat’la ilişkisi var” iddialarını hatırlatması üzerine Koç, o konuyu bilmediğini söyleyerek, “Bahsettiğiniz milletvekilinin Ergenekon davalarında açık tanık olarak her türlü hilenin hazırlanmasında mahareti açıktır. Kim kimin, hangi örgütün elemanı bilemiyorum” dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı