Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tarihi davanın tarihi günü

20 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı 12 Eylül askeri darbesine ilişkin davanın sanıkları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın ifadelerinin sesli ve görüntülü iletişim teknolojisiyle alınmasına karar veren Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonunda hazırlıklar tamamlandı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın son duruşmasında, sağlık durumlarına ilişkin raporlar nedeniyle Evren ve Şahinkaya'nın ifadelerinin sesli ve görüntülü iletişim teknolojisiyle alınmasına karar vermişti.

Adalet Bakanlığı, mahkemenin kararı üzerine, yarın davanın görüleceği duruşma salonuna kamera ve ekran sistemi kurdu. Salona, daha önce kurulan 2 LCD ekrana ek olarak, bugün 2 ekran daha yerleştirildi.

Ekranlardan ikisi sanık ve katılan avukatlarının bulunduğu bölümün yakınına kuruldu. Bir ekran, mahkeme heyetinin karşısına gelecek şekilde tavandan sarkıtıldı. Diğer ekran ise izleyicilerin görebileceği şekilde, sanıklar için ayrılan bölüme konulan masanın üzerine yerleştirildi.

-Test başarılı geçti-

Sesli ve görüntülü sistemden birer tane de Kenan Evren'in bulunduğu Ankara GATA ile Tahsin Şahinkaya'nın bulunduğu İstanbul GATA'da kuruldu.

Görevliler, öğle saatlerinde sistemi test etti. Testin başarılı geçtiği belirtildi.

Öte yandan, duruşma salonuna öncelikle taraf avukatları ile davaya müdahillik talebi kabul edilenler ve müdahilliğine karar verilmediği halde iddianamede ismi geçenlerin alınacağı kaydedildi.

Muhabir: Barış Kılıç - Mehmet Tosun - Fevzi Çakır

Yayıncı: Ziver Büyüktaş


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı