Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Uluslararası hukuk' vurgusu

14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'na Suriye uçağının indirilmesine ilişkin, ''Türkiye'nin, sivil havacılık kurallarından doğan haklarını, yetkililerini her zaman kullanmakta hiç bir tereddüt etmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. Semalarımızı barışçıl amaçlar dışında kullanılmasına asla izin vermeyiz. O bakımdan bu ve buna benzer olaylar ne zaman cereyan ederse aynı kararlılıkla gereken yapılır'' dedi.

Yıldırım, dün İstanbul'daki evinde vefat eden Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay'ın annesi Mürvet Dalbay'ın Kırklareli'deki cenaze törenine katıldıktan sonra Vali Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, ''Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağında radar malzemesi bulunduğuna'' ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, bu konu ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklama yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin, sivil havacılık kurallarından doğan haklarını, yetkililerini her zaman kullanmakta hiç bir tereddüt etmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. Semalarımızı barışçıl amaçlar dışında kullanılmasına asla izin vermeyiz. O bakımdan bu ve buna benzer olaylar ne zaman cereyan ederse aynı kararlılıkla gereken yapılır.''

Yıldırım, bir başka gazetecinin, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin oylamasıyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin görüşlerini sorması üzerine de parlamentonun bir irade ortamı olduğunu söyledi.

''İş meclisten çıkmıştır'' diyen Yıldırım, ''Seçimler gizli oylama ile yapılır. Kimin iradesini hangi yönde 'evet' ya da 'hayır' yönünde bildirdiğine dair herhangi bir delil söz konusu değil. Dolayısıyla 'kimden fire oldu, nasıl oldu' meselesinden ziyade ortaya çıkan irade önemlidir. Bundan sonra takdir sayın Cumhurbaşkanımızındır. Sayın Cumhurbaşkanımız ya bu değişikliği parlamentoya iade eder ya da onaylar'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Özgün Tiran - Hakan Şahin

Yayıncı: Murat Paksoy


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı