Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Sonuca herkes saygı duymalı''

14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapılan zamları eleştirerek, “Bu zamlar ahlaksız zamlardır.

Niye ahlaksız zamlardır. Eğer bir zam haklı gerekçeye dayanılarak yapılırsa kimse itiraz etmez. Dışarıda fiyat artarsa Türkiye'de de artabilir. Fiyat düşüyorsa Türkiye'de de düşmelidir. Eğer tam tersi oluyorsa o zam, ahlaksız zamdır” dedi.

Antalya’nın Akseki ilçesinde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Akseki'ye ilk gelişi olduğunu ve ne seçim ne de referandum için geldiğini söyledi.

Konuşmasında ülkenin iyi yönetilmediği savunan Kılıçdaroğlu, "Vatandaş sabah gazeteyi açtığında endişeleniyor. Savaşa girecek miyiz diye endişeleniyorlar. Sabah zam, öğlen zam, akşam zam, ertesi gün yine zam. Buna karşı hepimizin bir duruş sergilemesi lazım. Hepimiz ortak mücadele etmeliyiz. Çocuklarımız var geleceğe umutla bakmalıyız. Herkes çocuklarına daha güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ediyor" diye konuştu.

“Şimdi bakın 2002'de iktidarı devraldılar. Altın tabak içinde bunlara bir ekonomi verildi.

Sıfır terör verildi.

Ekonomi iyiydi” diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Şimdi her gün zam. Sen demiyor muydun bu ekonomi iyi diye. Ekonomi çok iyi ise neden bu zamlar. Bu zamlar ahlaksız zamlardır. Niye ahlaksız zamlardır. Eğer bir zam haklı gerekçeye dayanılarak yapılırsa kimse itiraz etmez. Dışarıda fiyat artarsa Türkiye'de de artabilir. Fiyat düşüyorsa Türkiye'de de düşmelidir. Eğer tam tersi oluyorsa o zam, ahlaksız zamdır. Dünyada doğalgaz fiyatı düşecek, sen Türkiye'de zam yapacaksın. Bu ne demek elini vatandaşın cebine atıyorsun demektir. Tayyip'in cebi mi diyorsun. Onun cebi çok büyük. Her vatandaşın cebi vardır. Onun kefeninin bile cebi var. Unutmayın." Akseki'den övgüyle bahseden Kılıçdaroğlu, "Dış politikaya gelelim. Bizim Suriye ile ne kavgamız var. Niye, Irak'la, İran'la, Suriye ile Rusya ile kavga ediyoruz. Eğer birilerinin atına binip giderseniz hiç unutmayın o, atın sahibi ıslık çaldığı zaman at sizin istediğiniz yöne değil sahibinin istediği yöne gidersiniz. Atın sahibi ıslık çalıyor bizimkiler oraya gidiyor. Gidip duvara toslayacaklar. Efendim neden Suriye'ye müdahaleye karar verildi.

Hangi Arap ülkesinde demokrasi var. Irak'ta 1.5 milyon Müslüman öldürüldü. Sesin çıkmadı. Akdeniz'de 9 yurttaşımız infaz edildi. Neden dile getiremedik. Kuzey Irak'ta askerlerin başına çuval geçirdiler. Neden cesaret edemedin. Askerlerin başına çuval geçiriliyor beyefendide tık yok. Bu dış politikayla uzun süre yol alamayız. Düşman olanların ortak düşman Türkiye. Suriye-İsrail bize birlikte düşman oldu. Ülkenin yeni bir iklime, yeni bir iktidara, kimseyi ötekileştirmeyen, özgürlükleri savunan, herkesin alın teri ile evine ekmek götürdüğü bir Türkiye'ye ihtiyacı var. Onun adresi CHP'dir. İşin özü budur" diye konuştu.

“Aramızda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın var” diyen Kılıçdaroğlu, "Antalya'yı en temiz modern bir kent haline getirdi. Her konuda mücadele ediyor. Üzerine geliyorlar, baskı kuruyorlar. Kimi başkanlarımızı gözaltına aldılar. Kimisini hapse attılar. Hiçbir şey yapamadılar, sonunda serbest bıraktılar. Buradan sesleniyorum. İstediğiniz kadar baskı kurun hiçbir CHP'nin belediye başkanı size teslim olmayacaktır. Onlar sadece halka hesap verirler. Belediye başkanı sadece size hesap verir. Demokrasilerde halktan daha büyük bir güç yoktur. Sizin dürüst, kimsenin önünde diz çökmeyen bir iktidara ihtiyacınız var" dedi.

Kılıçdaroğlu, Aksekililerden belde belediyelerin kapanmamasını istedikleri halde mecliste onların haklarının sonuna kadar savunucusu olacağını sözlerine ekledi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı