Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İnteraktif Pazarlama Zirvesi

20 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı Elektronik ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun tasarısını hazırladıklarını açıklayan Yazıcı, tasarıda e-ticaretin yaygılaştırılması, tüketicilerin korunması ve istenmeyen ticari elektronik iletilerin önüne geçilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

İnteraktif Pazarlama Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, e-ticaret ile ilgili yaptıkları hakkında bilgi veren Hayati Yazıcı, “Hizmet sağlayıcıların, elektronik iletişim araçları ile yapacakları ticari iletişimde uyması gereken kurallar, elektronik ortamda yapılan sözleşme öncesi bilgi verme yükümlülükleri, sipariş verme sürecine ilişkin yükümlülükleri, bu yükümlülüklere aykırı hareket etmeleri halinde uygulanacak yaptırımlar hüküm altına alınmıştır. Ayrıca kişisel verilerin korunması yasal güvenceye bağlanarak, özellikle internet üzerinden yapılan ticari faaliyetlerin daha güvenli ve şeffaf bir şekilde yapılması öngörülmüştür.” diye konuştu.

Bakan Yazıcı, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'nda yer alan Mesafeli Sözleşmelere ilişkin yönetmelik çıkardıklarını ifade ederek, mesafeli sözleşme kanunu hakkında şu şekilde bilgi verdi: "Taraflardan birinin tüketici olduğu internet ortamında yapılan mesafeli sözleşmelerde; satıcılar tarafından tüketicilere işletmeye ilişkin bilgilerin verilmesi, satılan ürünün temel nitelikleri, fiyatı, teslim süresi ve cayma hakkı gibi konularda bilgilendirmesi zorunluluğu getirilmiştir. Mesafeli sözleşmelerde tüketici, 7 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde yazılı olarak veya bir sürekli veri taşıyıcısıyla bildirilmesi yeterlidir." 2011 yılında, mesafeli satışlara ilişkin olarak bakanlık olarak yaptıkları inceleme ve denetimlerde toplam 905 bin 709 lira idari para cezası uyguladıklarını vurgulayan Bakan Yazıcı, 2012’nin ilk 8 ayında 53 firma denetlendiğini ve toplam 1 milyon 284 bin 941 lira idari para cezası uygulanması için ilgili il müdürlüklerine talimat verildiğini kaydetti.

Yazıcı, elektronik ticaret yoluyla gerçekleştirilen kaçakçılıkla mücadeleye ilişkin eylemlere 16 Nisan 2012 tarihinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilerek yürürlüğe girdiğini de belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı