Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan Erdoğan Azerbaycan'da

12 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne yönelik terörist saldırıyı değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan burada, Sultangazi'deki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sultangazi'deki terörist saldırı ile alakalı gelen bilgiler noktasında üstlenen grubu şu anda biliyoruz. Polis karakoluna yapılmış olan, bir saldırı. Bir şehitimiz var, bunun yanında 4 polisimiz yaralı ve iki de vatandaşımız yaralı durumda. Ve yaralılarımız hakkında ağır olmadıkları istikametinde bilgi aldım. Kendilerine Allah'dan şifalar diliyorum. Şehidimizin yakınlarına sabır diliyorum. Olay bir canlı bomba, kimliği herşeyi tespit edilmiş durumda. Ama yine bunun ilintileri, bağları ayrıca şu anda bütün istihbarat kurumları tarafından, emniyet kurumlarımız tarafından da takip ediliyor" ifadelerini kullandı.

"SURİYE'DE YAPILACAK OLAN SEÇİMLERİN İNANDIRICILIĞI YOKTUR"
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, "seçimleri kaybettiği takdirde çekileceği" yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, "Suriyedeki yapılacak olan seçimlerin inandırıcılığı yoktur. İnandırıcılığı olmayan bir zeminde yapılacak seçimin neticesi de malumdur" cevabını verdi.

Erdoğan, "Şu an Suriye'de adeta bir iç savaş havası var. Böyle bir ortamda yapılacak seçimin neticesi daha şimdiden bellidir, ki bundan önce de biliyorsunuz bir sandık getirdiler ortaya. Ve bu sandıkta da zaten Suriye halkı sandığa, kahir ekseriyetle gitmedi. Çünkü sağlıklı bir yapı sözkonusu değildi. Burada bir daha sağlıklı bir yapıya geçilmeden yapılacak seçimlerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.

Erdoğan, "Nitekim Cenevre'de alınmış olan kararlar vardı. Suriye rejimi Cenevre kararlarına uymamıştır. Zaten buna uymuş olsaydılar, çok daha mesafe alınırdı. Kofi Annan'ın bırakıp gitmesinin sebebi bellidir. Şu anda Sayın İbrahimi böyle bir görevi yüklenmiş vaziyette, fakat görevnin ne kadar olduğunu da hemen şimdiden ifade etmiş vaziyette. Dolayısıyla böyle bir ortamda sağlıklı demokratik zemin yoktur. Sağlıklı bir zemin olmayınca da buradan çıkacak neticelerin kabul edilmesi de mümkün değildir" şeklinde konuştu.

"DAĞLIK KARABAĞ SÜRECİNİN MÜDAHİLİ OLARAK AZERBAYCAN'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Bir Azeri gazetecinin Ermenistan ile kapıların açılması iddialarını sorması üzerine, Başbakan Erdoğan, "Dağlık Karabağ konusunda başta tabi Minsk Üçlüsü olmak üzere bu işte çözümün yollarını açmadıktan sonra, oradan bir veya iki reyon olayını çözmedikten sonra bir defa bizim burada böyle bir kapı açmamız sözkonusu değil" karşılığını verdi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu iktidarımız boyunca hep söylediğimiz sözdür. Böyle bir adım atamayız. Bizim atacağımız bütün adımlarda, şu anda işgal atında yerlerden Ermenilerin çıkması gerekir. Ve bu uluslararası kurumlar tarafından da burası Azerabycan'ındır denmesine rağmen hala burasının hak sahiplerine buranın verilmemiş olması, bir defa bizim duruşumuzu ortaya çok açık net koymaktadır. Ve duruşumuz da burada kesinlikle Ermenistan ile attığımız adım neyse koyduğumuz tavır neyse bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Ve biz de bu sürecin müdahili olarak her zaman Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı