Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dünyada Ramazan Bayramı

21 Ağustos 2012 Salı günü yayınlandı Yunanistan’ın başkenti Atina’da yaşayan on binlerce Müslüman, hükümetin tahsis ettiği Atina Olimpik Atletizm Merkezi (OAKA), Barış ve Dostluk Stadyumu (SEF) ve yüzden fazla mescitte Ramazan Bayramı namazını kıldı.

Atina’da yaşayan Orta Doğu, Arap, Afrika ve Yunan vatandaşı Müslümanlar, hem İslam ülkelerinde akan kanın durması, hem de Yunanistan’ın ekonomik krizden kurtulması için dua etti.Yunanistan’da ekonomik kriz bahanesiyle askıya alınan cami projesi sebebiyle hükümet, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Müslümanların bayram namazını kılabilmeleri için şehrin en büyük stadyumları OAKA ve Pire’deki SEF’i tahsis etti. Son dönemde art arda göçmenlere yönelik aşırı sağcı gruplar tarafından düzenlenen saldırıları dikkate alan Yunan polisinin, olası gerginliklerin önüne geçmek için geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi. Yunan medyası, bayram namazına yoğun ilgi gösterdi ve Müslümanlarla röportajlar gerçekleştirdi.Sabah erken saatlerden itibaren Atina Olimpiyat Stadyumu bitişiğindeki “Kassimatis Spor Salonu”na akın eden Müslümanlar’a kadın ve çocuklar da eşlik etti. Hep bir ağızdan tekbirler getiren Müslümanlar, daha sonra Ramazan ayı boyunca Atina’daki mescitlerde görev yapan El Ezher Üniversitesi’nden İmam-Hatib Dr. Muhammed Mahgob’un arkasında saf tuttu. Bayanlar ise kendilerine ayrılan arka bölümde namaz kıldı. Namazın ardından spor salonundaki merdivenlere çıkan İmam-Hatib Muhammed Mahgob, Ramazan Bayramı’nın önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Ardından aralarında Yunan vatandaşlarının da olduğu farklı ülkelerden Müslümanlar, birbirine sarılarak bayramlaştı. Bayram coşkusuna çocuklarını da dahil eden Müslümanlar, çocuklara çeşitli hediye ve şekerlemeler dağıttı.

Cemaate ise kahve ve çay ikram edildi.

MÜSLÜMANLARIN DÜŞÜNCELERİ

Mısır’dan Ramazan ayında Atina’daki Müslümanlara din hizmeti vermek amacıyla gelen imam-hatib Dr. Muhammed Mahgob (27), Cihan Haber Ajansı’na konuştu.

Atina’da Müslümanların dinlerine sahip çıkmalarından ve kendisine Ramazan süresince görev yapma fırsatı verilmesinden ötürü mutlu olduğunu belirten Dr. Mahgob, Atina’da Müslümanların ihtiyacı olan caminin yapılması gerektiğini söyledi.

Yunanistan’ın içerisinde bulunduğu ekonomik krizden bir an önce kurtulmasını temenni ettiğini belirten Dr. Muhammed Mahgob, İslam ülkelerinde akan kanın durması ve barış gelmesi için de dua ettiklerini kaydetti.

İslam aleminin bir ses olması gereğinin altını çizen Dr. Mahgob, Suriye, Irak, Lübnan ve Filistin’deki çatışmaların sona ermesini istediklerini belirtti.

Suriyeli Melisios Al Mahmut, “Bütün Müslümanların Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Her zaman Suriyelilerin zafer kazanması için dua ediyoruz.” dedi.

Mahmut, şöyle devam etti: “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyeliler için yaptıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Umarım Kurban Bayramı’ndan önce Suriye’de zafer kazanacağız. İnşallah cani Esed de gidecek.” Yunan Müslümanlar’dan Enes ise “Müslümanların en büyük bayramlarından Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Namazdan sonra evlerimizde toplanarak hep birlikte yemek yiyip bu günü kutlayacağız.” dedi.

Bayram Namazı’na sadece Arap ve diğer ülkelerden gelenlerin değil Yunan Müslümanlar’ın da katıldığını hatırlatan Enes, “Bütün Müslümanların ve Yunanların Ramazan Bayramlarını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı