Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Aslı ve Gamze Madalyalarına Kavuştu

13 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı Suriye'de ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu bölgelere hava destekli ağır silahlarla operasyon düzenlemesi sonucunda çoğunluğu Humus'ta olmak üzere 47 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü , ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve 68 günden bu yana yoğun operasyonların gerçekleştiği Humus'ta bu gün 28 kişinin öldüğünü bildirdi.

Örgüt, kuzeydeki İdlib kentinde 11, Şam'ın banliyölerinde 3, Dera ve Lazkiye'de 2'şer ve Deyru'z Zor kentinde de bir olmak üzere ülke genelinde toplam 47 kişinin açılan ateş sonucunda hayatını kaybettiğini kaydetti.

-Humus, Halep ve Şam'ın banliyöleri

helikopterlerle ve ağır silahlarla bombalanıyor-

Humus'un Halidiye, eski Humus, Sultaniye semtleri ile Telbise ve Rastan ilçelerinin helikopter ve ağır silahlarla bombalandığını ifade eden yerel kaynaklar, bombardımana maruz kalan söz konusu yerlerde bazı evlerin yıkıldığını ve operasyonlar nedeniyle şehirden kaçışların hızlandığını dile getirdi.

Yerel kaynaklar, Telbise ve Rastan ilçelerinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini ifade ederken, iki kasabada halkın bazı temel gıda maddelerine ulaşmakta zorluk çektiğini ve böyle gitmesi halinde çocukların açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

Halep'in Selahaddin bölgesinde Özgür Suriye Ordusu ile Esed güçleri arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını dile getiren bölgedeki kaynaklar, Meskin, Hanun, Bab Hadid ile kentin doğu kesimlerinin helikopterlerle bombalanması sonucu evlerin yıkıldığını söyledi.

Bu arada kentten her gün kaçışların olduğu, Halep'in çevre semtlerinin de ağır silahların ateşine maruz kaldığı ve Tel Rıfat bölgesinde gerçekleşen operasyonlarda halkın kaçma fırsatının olmadığı kaydedildi.

Şam'ın Arbin, Beliyle, Han Şeyhun, Haresta, Cesry bölgelerinde şiddetli patlamanların ardından yoğun dumanların yükseldiği ve bir helikopterin keşif uçuşu gerçekleştirdiği dile getirildi.

Yerel kaynaklar, kentin Hamuriye bölgesinde ÖSO ile Esed'in ordusu arasında yoğun sokak çatışmaların çıkmasından sonra ordunun söz konusu bölgelere doğrudan tank, havan ve roketlerle saldırı düzenlediğini ileri sürdü.

Başkent Şam'ın Mesarib ve Mesraya beldelerine onlarca havan mermisinin düşmesi neticesinde çok sayıda ev ve işyerinin hasar gördüğü, bölgeden yoğun dumanların yükseldiği gözlemlendi. Bir askeri helikopterin de doğrudan yerleşim yerlerine ateş açması dikkati çekti.

Muhabir : Ali Demir / Fatih Okumuş

Yayıncı : Yusuf Kaya


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı