Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Köy Değil Sanki İlçe

6 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Türkiye genelinde düzenlenen “En Temiz Köyüm Yarışması” projesi kapsamında, en temiz köy seçilen köy muhtarları ile ‘” iklim Değişikliği ve Küresel Isınma” konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında derece alan öğrenciler Vali Daşöz tarafından ödüllendirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Vali Halil İbrahim Daşöz’ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Gülcan Karaserçe, ödül alan köy muhtarları ile derece alan öğrenciler katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Gülcan Karaserçe “Ülkemiz 1972 yılından beri Dünya çevre denetimi arasında yer alıyor. Amacımız, çevrenin ne kadar önemli olduğu konusunda bu tür etkinliklerle halkımıza bilgilendirmek istiyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, ‘En Temiz Köyüm’, ‘En Temiz Belediyem’, En Temiz Sanayi Tesisim’ yarışmaları düzenledi.

Bununla ilgili olarak ilimizde ‘En Temiz Köyüm’ yarışmasında üç köyümüzü seçtik. Ayrıca “İklim Değişikliği ve Küresel Isınma” konulu 6. ve 7. Sınıflar arasında şiir ve kompozisyon yarışması düzenledik. Amacımız küçük yaşta bu tür sosyal faaliyetlere öğrencilerimizin duyarlılığını artırmak” dedi.

Vali Daşöz ise, “Ülkemiz Dünya Çevre Gününü kutluyoruz. Çevre, bizim evimiz ve yaşadığımız mekândır. Yaşadığımız mekânı ne kadar doğru ve temiz kullanırsak kendisine o kadar büyük iyilik yapmış oluruz. Bulunduğumuz, yaşadığımız çevreyi iyi kullanırsak, korursak gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmış oluruz. ‘Aslan yattığı yerden belli olur’, ‘Temizlik imandan gelir’, ‘Yaşadığımız dünya geçmiş nesillerden aldığımız miras değil, gelecek nesillere olan borcumuzdur’ gibi atasözlerimiz vardır. Toplumumuzun bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Dev öğrencilerimizin proje kapsamında çevre konularında örnek çalışmaları olmuştur. Öğrencilerimiz Fatih Parkında çevreyi temizleme faaliyetinde bulundular. Sevgi Festivalinde çocuklarımız en çok çevre koruma ve sevgi konulu mesajlar verdiler. Proje kapsamında ‘En Temiz Köy’ seçilen köy halkımızı ve muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Daşöz, ‘En Temiz Köyüm’ yarışma 1.si Selendi Terziler, 2.si Kula Yurtbaşı ve 3.sü Manisa Yayla Köyü muhtarlarına plaket verdi.

‘İklim Değişikliği ve Küresel Isınma’ konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler fotoğraf makinası, dijital sözlük ve MP3 Müzik çalar ile ödüllendirildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı