Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mübarek'e Müebbet Hapis

3 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek, devrim sırasında göstericilerin öldürülmesinde oynadığı rol sebebiyle müebbet hapse mahkum edildi. Dönemin İçişleri Bakanı Habib Adli'ye de aynı ceza verildi.

Yargıç Ahmed Rifat, kararı açıklamadan önce yaptığı konuşmada Mübarek dönemini "30 yıllık karanlık ve kabus" diye nitelendirdi. Rifat, barışçıl şekilde demokrasi talep eden halkın öldürülmesine Mübarek ve Adli'nin engel olmadığını söyledi.

Devrim sırasında başkent Kahire ve diğer büyük şehirlerde 850 gösterici öldürülmüştü.Mübarek, kararı mahkeme içerisindeki kafeste sükunet içinde dinlerken, büyük oğlu A'la ise Kur'an'dan ayetler okudu. Duruşmanın ardından Mübarek, mahkeme binasından helikopterle ayrıldı.Kararın ardından hem mahkeme binasında hem de bina önünde Mübarek taraftarları ve karşıtları arasında çatışma çıktı. Göstericilerin mahkeme binasına yaklaşmaması için çok sayıda polis görev yaptı.Bu arada Mübarek'in oğulları Gamal ve A'la, yolsuzluk suçlamalarından beraat etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı