Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Japonya'yı Bu Kez Hortum Vurdu

7 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı Japonya’da başkent Tokyo’nun kuzeybatısındaki Tsukuba şehrinin vuran hortum sonucu bir kişinin öldüğü bildirildi.

Sebep olduğu yıkım akıllara geçtiğimiz yılki tsunami felaketini getiren hortum sonucu 30’dan fazla yaralı olduğu belirtildi. Tokyo’nun 60 kilometre uzaklığındaki Tsukuba şehrinin hortum vururken, kurtarma ekipleri bölgeye akın etti.

Bilim şehri olarak bilinen Tsukuba’da onlarca araştırma merkezi ve enstitü bulunuyor. Hortum ise şehrin daha çok yerleşim bölgelerinde etkili oldu. Tsukuba Sağlık Merkezi, hortum sonucu yaralanan 14 yaşındaki bir kişinin öldüğünü açıkladı.

Yetkililer, hortum sonucu 30’dan fazla kişinin yaralandığını ve bunlardan 10’un hastanede tedavi altına alındığını ifade etti.

Bu arada helikopterden çekilen görüntüler, Tsukaba'daki yıkımı gözler önüne serdi. Bazı binalar yerler bir olurken, 200'den fazla ev de hasar gördü. Hortumun sebep olduğu yıkım, akıllara geçtiğimiz yılki tsunami felaketini getirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı