Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Okul Sütü Projesi

3 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında ilköğretim okullarında süt dağıtımına başlattı.

Projenin startını veren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sincan'daki bir ilköğretim okulunda öğrencilere süt dağıttı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Sincan İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu'nda 'Okul Sütü Dağıtım Projesi'ni başlattı. Sincan'da gerçekleştirilen süt dağıtım programına, Bakanların yanı sıra Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da katıldı.

Eker, yaptığı konuşmada, bugün bütün Türkiye'de 32 bin 500 okulda 7 milyon 200 bin öğrencinin yeni bir uygulamayla tanıştığını söyledi.

Eker, "Amacımız anasınıfı dahil olmak üzereçocuklarımızın sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak dolayısıyla süt gibi çok sağlıklı bir içecekle onların tanışması okul içerisinde her gün okulun açık olduğu günlerde süt almak suretiyle süt içme alışkanlığının geliştirilmesidir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki talimatını yerine getirdiklerini anlatan Eker, Erdoğan'ın öğrencilere çok önem verdiğine işaret etti. Okul sütü projesinde bu dönem yaklaşık 144 milyon kutu süt dağıtılacağını, bunun karşılığının yaklaşık 75 milyon lira olduğunu kaydeden Eker, üreticiler ve çiftçileri desteklendiğini ve sağlıklı beslenmeyle ilgili önemli bir projeyi hayata geçtiğini söyledi.

Dinçer, obeziteye dikkati çekerek, İstanbul'da yaklaşık 40 okulda öğrencilerin yiyecek ve içecek düzenlerininkontrol edildiğini ve bir pilot uygulama gerçekleştirildiğini söyledi.

Kerziban Papatya isimli 4-B öğrencisinin daveti üzerine Sincan İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu'na gelen Bakan Dinçer, Kerziban'la kısa süreli sohbet etti. Sütlerin üzerinde, 'Okul sütü akıl küpü' cümlesine yer verildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı