Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Abd elçisi Ak Parti'ye gitti

21 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığına yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınadığını belirterek, ''Siyaset öyle bir alan olmalıdır ki kimin ne görüşü varsa en aykırı şekilde bu görüşünü söylesin ama bu görüşünü demokratik yollar içinde söylesin. Fikirden korkanların, söyleyecek sözü olmayanların başvuracağı yol terördür, şiddettir'' dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, Kurtulmuş ile 1 saat görüştü.

Kurtulmuş, Ricciardone'nin ile yaptığı açıklamada, ziyaretin daha önceden planlanan bir nezaket ziyareti olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin terörle mücadelesinde, gösterdiği iş birliği ve dayanışma için ABD'ye teşekkür etti.

Türkiye'nin demokratik standartlar bakımından daha ileri gitmesi ve demokratikleşmesi yolunda önemli adımların atıldığı bir süreçten geçtiğini söyleyen Kurtulmuş, ''Bu süreçte, toplumsal barışın bütün unsurlarının sağlanması, Türkiye'de en ileri demokratik şekilde, herkes neyi, ne şekilde ifade etmek istiyorsa onun zeminin hazırlanması hükümetimizin ve partimizin bir numaralı önceliğidir'' diye konuştu.

Türkiye'nin, Son 10 yılda ekonomik ve politik gelişmelerde mesafe kat ettiğini belirten Kurtulmuş, ''Gelecek 10 yılda bu kat edilen mesafenin bütün kurumsal yönlerinin tamamlanarak, Türkiye'de gerçekten çok ileri düzeyde bir demokrasinin kurulması herkesin ortak hedefi olmalıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

-''Saldırının failleri en kısa sürede yakalanacak''-

Dünkü saldırıları ''şiddetle, nefretle kınayan'' Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Siyaset öyle bir alan olmalıdır ki kimin ne görüşü varsa en aykırı şekilde bu görüşünü söylesin ama bu görüşünü demokratik yollar içinde söylesin. Fikirden korkanların, söyleyecek sözü olmayanların başvuracağı yol terördür, şiddettir. Terörün, şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Bu, bize yapılmış olsun, başkasına yapılmış olsun hiç fark etmez, Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunda atılacak adımlarda geri adım atacağımız anlamına gelmez. Korkmadan, çekinmeden bu ülkenin insanlarının huzur ve refahı için, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi anlamda ileri gitmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Ümit ediyorum ki bu saldırının failleri en kısa sürede yakalanacak. Bu konuda kamuoyunun zihninde bir şüphe kalmayacaktır.''

Ricciardone de saldırıları kınadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Terörle mücadelede yasal iş birliğini artırmak için Türkiye ile çalıştıklarını bildiren Ricciardone, bu konudaki iş birliğinin devam edeceğini kaydetti.

Bu arada, AK Parti Genel Merkezi'nin saldırıda zarar gören bölümü Türk Bayrağı ile kapatıldı ve hasarın giderilmesi için tadilata başlandı.

Muhabir: Ferhat Demircan

Yayıncı: Eda Ay


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı