Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

TOBB Başkanına önemli görev

19 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yakın bir zamanda Kudüs Tahkim Merkezi’ne gideceğini söyledi.

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) İsrail ve Filistin Milli Komiteleri'nin ortak kararıyla, iki ülkenin ticari ihtilafları çözmek amacıyla kurulan Kudüs Tahkim Merkezi'nin başkanlığına Rifat Hisarcıklıoğlu getirilmişti. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, konuyla ilgili olarak Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptığı açıklamada, Tahkim Merkezi’nin ticari uyuşmazlıkların mahkemeye gitmeden çözen bir kurum olduğunu belirterek, başkanlığına seçilme serüvenini şöyle anlattı:“Filistin İsrail’in en önemli ticaret ortağı. Bugün Filistin ihracatının yüzde 86’sı ithalatının yüzde 70’ini İsrail’e yapıyor. Bizde bu kapsamda 2005 yılından bu yana TOBB olarak Ankara formu çerçevesinde, gerek Filistin’in halkının zenginleşmesi gerek karşılıklı ticaretin artması için çok önemli çalışmalar içindeydik. Bu kapsamda geçen Temmuz uluslararası ticaret odalarının çatı kuruluşu olan ICC’ye davet edildim. Burda bulunan Kudus Tahkim Merkezi’nin Eşbaşkanlığını bana önerdiler. Hükümetimizin de onayını alarak ben bu teklifi kabul ettim. Ülkem adına ve Türk iş dünyası adına grur verici bir durum. Söz konusu iki ülke arasındaki ticari uyuşmazlıkların çözümü için karar sahibi olduk. İsrail’le Filistin arasındaki ticari uyuşmazlıklarda bu merkez çok önemli rol oynayacak.”Çok yakın bir süre içinde TOBB olarak Doğu Kudüs’te bulunan Tahkim Merkezi’ni ziyaret edeceklerini açıklayan Rıfat Hisarcıklıoğlu, bu görevin en az iki sene süreceğini aktardı. Türkiye’nin bölgede en büyük sanayi ve ticaret kolu haline geldiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak bizde kapasitemizi geliştirdik. Bugün artık Atlantik ve Pasifik arasındaki tüm iş dünyası örgütleri içinde TOBB’u görebilirsiniz. Eskiden bizi almazlarken şimdi bizi çağırarak başkan yardımcılarını seçiyorlar.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı