Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

1 Mart tezkeresi

2 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 1 Mart 2003 tarihli Genel Kurulun kapalı oturum tutanaklarının yayınlanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na başvurdu.

Muharrem İnce, TBMM İç Tüzüğü’nün 71 maddesinin 2. fıkrasında "Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, kapalı oturumun tarihinden itibaren 10 yıl geçtikten sonra yayımlanabilir. Bunların daha önce veya sonra yayınlanması hususunda Genel Kurul, Danışma Kurulu’nun teklifi üzerine işaret oyuyla karar verilir." hükmü bulunduğunu hatırlattı. 28 Şubat 2013 tarihli 72. Birleşime kadar geçen süreçte, 1 Mart 2003 tarihinde gerçekleştirilen kapalı oturum tutanaklarının açıklanmasının ileri bir tarihe bırakılmasına ilişkin bir Danışma Kurulu kararı ile bu karara bağlı TBMM kararı alınmadığını kaydeden İnce, başvurusunda "Dolayısı ile İçtüzüğün 71. maddesi uyarınca 1 Mart 2003 tarihli Genel Kurul’un kapalı oturum tutanaklarının resen yayınlanmasının önünde yasal bir engel kalmamıştır. Belirtilen gerekçelerle, TBMM Genel Kurulu’nun 1.3.2003 tarihli 39. Birleşimi'nde gerçekleştirilen kapalı oturumların tutanakları ile tutanak özetinin İçtüzüğün 70'inci maddesinin 2. fıkrası uyarınca yayınlanmasını arz ve talep ederim.” ifadelerine yer verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı