Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çıldır altın yarış görüntüleri

10 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı Ardahan Valiliği ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen, ''Çıldır Altın At 1. Kış Şöleni'' buzla kaplı Çıldır Gölü'nde yapıldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, şölenin açılışında yaptığı konuşmada, Ardahan, Kars ve Batum'un Osmanlı Devleti döneminde 3 sınır vilayeti olduğunu anımsatarak, Karlofça Antlaşması'na kadar ülke topraklarına katılan tek vatan parçasının Ardahan ve Kars olduğunu söyledi.

Bu sebeple iki ilin, ülke ve millet açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Azizoğlu, ''Bu manada Ardahan, Kars ve Çıldırlı'ların da başka bir değeri vardır. Çünkü siz 'Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana' diyen aşıkların evlatlarısınız. Siz böyle kahraman insanların çocuklarısınız'' dedi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da Çıldır ilçesinde geleneksel sporları yaşatmak, devam ettirmek ve onu gençlere benimsetmek amacıyla şöleni düzenlediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Güreş Takımı tarafından güreş gösterisi yapıldı. Program kapsamında, atlı kızak yarışı, at yarışı ve Sivas Sipahi Ocağı Atlı Cirit Kulübü ile Kayseri Atlı Okçuluk Kulüpleri arasında at üzerinde ok fırlatma yarışması düzenlendi.

Kars Selim Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Cirit Kulübü ile Erzurum Çayırtepe Atlıspor Kulübü arasında oynanan cirit müsabakasında ise katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Şölen, yarışmalarda dereceye giren sporcu ve takımlara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Zekeriya Kaya


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı