Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Adalet Bakanlığı'ndan yalanlama

28 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı Adalet Bakanlığı, bazı basın-yayın organlarında Silivri Cezaevi'nde su sıkıntısı yaşandığına ilişkin haberleri yalanlayarak, "Odalara, kişi başına 24 saat süreyle, 200 litre soğuk su ve 50 litre de sıcak su verilmektedir" dedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı gazetelerde Silivri Cezaevi'nde su sıkıntısı yaşandığına dair haberlerin yer aldığı ifade edildi. Silivri Cezaevi kampüsü suyunun, İSKİ tarafından sağlandığı belirtilen açıklamada, "Kampüste iki adet 5 biner metreküp kapasiteli su deposu bulunmakta ve bu depolara günlük ortalama 6 bin metreküp su girişi olmaktadır" denildi.

Sağlık Bakanlığı'nın 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” ekinde ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kişi başı günlük ortalama su tüketiminin 200 litre olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, "Cezaevlerine verilen suyun, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığının ilgili yönetmenliğinde öngörülen miktarın çok üstünde olduğu belirlenmiştir. Odalara, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığının ilgili yönetmenliğinde öngörülen miktarda suyu 24 saat sürekli sağlamak amacıyla sıcak ve soğuk su sayaçları takılmıştır. 14 Ocak 2013 tarihinden başlanan test çalışmalarının yüzde 90'ı 27 Ocak 2012 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Test çalışmaları tamamlanan tüm odalara, 24 saat süreyle, Sağlık Bakanlığının 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği'nde öngördüğü 200 litrenin üstünde su verilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda odalara, kişi başına, 24 saat süreyle, 200 litre soğuk su ve 50 litre de sıcak su verilmektedir. İlgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıktır" denildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı