Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ab ile ihracat

27 Ocak 2013 Pazar günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yatırımcılara güven duygusunu vererek küresel mali krizden korunduklarını açıkladı.

İsveç’in Davos beldesinde düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu toplantıları kapsamındaki bir oturumda konuşan Babacan, “2007 ve 2008’deki krizin her aşamasında Türkiye’de yaptığımız şey güven duygusunu politikalarımızın merkezine koymak oldu. Müşteriler, şirketler ve mali sektörle bu güveni korumak için ne gerekiyorsa yaptık.” dedi.

Bir ülkede kamu borcu bir sorunsa, sadece daha fazla harcama yapmanın bir yararı olmayacağını dile getiren Babacan, “Daha fazla kamu harcamaları ile yaratmak istediğiniz ekstra teşvik, muhtemelen güvenin kaybolmasıyla boşa çıkacaktır. Bu yüzden, 2009 yılında Türkiye olarak tasarruf/kemer sıkma tarafında yer aldık.” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tasarruf politikaları uygulanırken büyük projelerin nasıl başlatıldığının sorulması üzerine, bu projeleri özel sektör vasıtasıyla gerçekleştirdikleri cevabını verdi. Babacan, “Şu an İstanbul’da 7 milyar Euro’luk havaalanı yapıyoruz. Yine 3 milyar dolarlık köprü ve 7 milyar dolarlık köprü sistemi… Tüm bunlar özel sektör tarafından yürütülüyor. Biz sadece kuralları koyuyor ve denetliyoruz. Artık, hükümetin parasını ana alt yapı projeleri için harcamıyoruz.”ifadelerini kullandı.Türkiye’nin yüksek büyüme oranlarını; özel sektör faaliyetiyle, özel tüketimle ve özel yatırımlarla yakaladığına dikkat çeken Ali Babacan, “Bizim durumumuzda hükümet harcamasının büyümeye bir etkisi olmadı. Hedeflenen işgücü piyasası politikalarıyla birlikte bu yüksek büyüme istihdam oluşturmamıza yardımcı oldu.” şeklinde konuştu.

Babacan, istihdama teşvik için aldıkları önlemlere de dikkat çekti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı