Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakan Çağlayan Kızıltepe'de

16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mardin’de katıldığı sünnet düğününde kirve oldu, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Çağlayan, Ankara’dan geldiği özel uçakla Mardin’deki Hamdiye ve Faruk Kösen ailesinin sünnet düğününe katıldı.

Kızıltepe ilçesindeki Dunaysir Düğün Salonu'nda düzenlenen düğünde Çağlayan, sünnet olacak çocuklar tarafından karşılandı.
Kirveliğini yaptığı çocuklardan Edip ve Ayhan Kösen kardeşlerle davetlilere hitap eden Çağlayan, birlik ve beraberliğe dikkat çekti.
Mardin’in bakanı olmadığı için kendisini fahri bakan olarak adadığını ifade eden Çağlayan, “Bir hemşehriniz olarak yine bu ülkenin birlik ve beraberliği, dostluk ve kardeşliği için bir Kürt vatandaşı olarak şunu ifade etmek istiyorum ki; sizin Mardininizin bakanı yok. Ama ben de burada müsaadenizle kendimi Mardin’in fahri bakanı ilan ediyorum. İnşallah ülkemiz birlik ve beraberlik, dostluk ve kardeşlik içinde yoluna hızlı bir şekilde ilerlemeye devam edecek. Bizim bir kere anlayışımızda etnik kafatasçılık, milliyetçilik yok. Bunu herkes böyle bilsin. Bilhassa bu konuda şunu ifade etmek istiyorum: İster Kürt olsun, ister Türk olsun, ister Laz olsun, ister Çerkez olsun, Arap olsun, Boşnak olsun, ister Alevi olsun, ister Sünni olsun, isterse hangi inanç grubuna ait olursa olsun, biz yaratılanların hepsini seviyoruz. Çünkü biz yaratılanı Yaradan’dan dolayı seviyoruz. Çünkü Yaradan’dan dolayı bütün yarattıklarının başımız üstünde yeri var.” dedi.

"TEŞVİK YASASI MARDİN'E YENİ YATIRIMLAR GETİRECEK"
Yeni teşvik yasası ile Mardin’e hem yurt içinden hem de yurt dışından büyük yatırımların geleceğine dikkat çeken Çağlayan, “Ben Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini çok yakın bilen bir kardeşinizim. Eski sanayiciyim. Ve Allah nasip etti. Yeni teşvik sistemimizi bundan 10 gün önce Sayın Başbakanımızla birlikte bütün dünyaya duyurduk. Bilin ki evelallah burada Mardin’i de unutmadık. Mardin’deki işsiz kardeşlerimin Mardin’in ve tüm ilçelerinin ekonomisinin daha fazla gelişmesi için, daha fazla insanca yaşam koşullarının artması için, daha fazla zenginlik, daha fazla birlik ve beraberlik için Mardin’i de Türkiye’de en çok desteklenecek 15 ilin arasına koyduk. Mardinimize hayırlı uğurlu olsun. Bu teşvik sistemi sayesinde inanıyorum bu ay sonundan itibaren gerek Türkiye’den gerekse yurt dışından Mardin’e sağladığımız ve Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan böylesine önemli bu teşviklerden faydalanmak için buralara büyük yatırımlar yapacaklar. Ve bu yatırımlar olduğu müddetçe işsizimiz iş bulduğu müddetçe göreceksiniz ki terörde kendiliğinden ortadan kaldırılacaktır. Amacımız bu. İzmir'de, Ankara’da, İstanbul’da ne varsa, Biz istiyoruz ki Mardin’de, Kızıltepe’de de olsun.” diye konuştu.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı sünnet düğünü için yaklaşık bir ton ağırlığında 4 inek kesildi. Yemeğe Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, bölgedeki aşiret liderleri, işadamları ve STK başkanları katıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı