Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Memur maaş zammı değerlendirmesi

14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, memura yapılacak zamlarla ilgili konuştu.

Babacan, “Bu müzakere sonucunda umarız ki en iyi şekilde bu kararlar alınır. Bugün için bizim herhangi bir yüzde söylememiz, herhangi bir rakam ifade etmemiz olayın tabiatı gereği mümkün değil.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamu Elektronik Ödeme Sistemi (KEÖS) Tanıtım Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Babacan, memur zammına ilişkin sorulan bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamasıyla beraber memurlarla kamu işveren kesimi arasında yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, bundan sonra toplu görüşme döneminin olmadığını, toplu sözleşme döneminin olduğunu söyledi.

Yasanın aynı zamanda 30 günlük bir takvim içerdiğine dikkat çeken Babacan, ''Bu takvim içerisinde bir görüşme ve daha sonrası için de sözleşme trafiği başlayacak. Bizim kuşkusuz bu yıl için, bütçemizde bazı varsayımlar var, bazı öngörüler var. Bir yandan da memurlarımızın beklentileri var. İşte bu bütçe varsayımlarıyla memurlarımızın beklentilerini nerede nasıl buluşturabiliriz? Bu tabiki bir müzakere süreci. Bu müzakere sonucunda umarız ki en iyi şekilde bu kararlar alınır. Bugün için bizim herhangi bir yüzde söylememiz, herhangi bir rakam ifade etmemiz olayın tabiatı gereği mümkün değil. Öncelikle masaya oturulacaktır. Ümit ederiz ki Türkiye için, tüm memurlarımız için hayırlı bir sonuç ortaya çıkar.'' diye konuştu.

Babacan, yüzde 14-16'lık taleplerin olduğu yönündeki soru üzerine de ''Bunları konuşmak için çok erken, önümüzde 30 günlük takvim var. Bu takvimi hep beraber izleyelim.'' cevabını verdi.

KEÖS İLE NAKDİ KONTROL EDEBİLECEĞİZ

Babacan, KEÖS'ün vatandaşa faydasının nasıl yansıyacağına ilişkin de şu açıklamalarda bulundu: “Bu projenin en önemli yanının devletin elindeki nakdi, verimli bir şekilde kullanması sağlamaktır.” ŞİMŞEK: BÜTÇE SINIRLI İMKANA SAHİP Maliye Bakanı Şimşek de memur zamlarına ilişkin soruya, bütçenin imkanlarının sınırlı olduğunu kaydederek, şöyle cevap verdi: 'Tabiki çalışanlarımız bizim için çok önemli ama öte yandan da bizim için önemli olan diğer bir boyut var. Ülkenin geleceğine alt yapısına, eğitimine, Ar-Gesine kaynak ayırmaya devam etmemiz de lazım. '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı