Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hayrünnisa Gül zihinsel engelli çocuklarla

29 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti.

Yaklaşık 5 saat süren ziyarette çocukların kaldığı sevgi evlerini ve zihinsel engelli çocukların el işi atölyelerini gezen Bayan Gül, ziyaretin sonunda çocuklarla birlikte güvercin uçurdu.

Beraberindekilerle birlikte ilk önce zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlerin konakladığı Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezen Hayrünnisa Gül’e, kurum müdürü ve diğer yetkililer eşlik etti. Zihinsel engellilerin kaldığı sevgi evlerini ziyaret eden, çocuk ve yetişkinlerle tek tek sohbet eden Bayan Gül, yetkililerden çocukların bakımları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gül, zihinsel engelli çocukların rehabilitasyonuna yönelik faaliyetlerde bulunan el işi atölyelerini de gezdi.

BAYAN GÜL, BİR ÖĞRENCİ İLE DOKUMA YAPTI
El sanatları, resim, mum ve boyama atölyesinde de incelemelerde bulunan Bayan Gül, çocukların yaptığı meyve şeklindeki kokulu mumları ve özel teknikle yapılan resimler ile boyama kumaşlarını büyük bir beğeniyle inceledi. Dokuma atölyesinde bir öğrenci ile dokuma yapan Bayan Gül’e ziyareti boyunca eşlik eden zihinsel engelli çocuklar yaptıkları bebek şeklinde bir anahtarlığı hediye ederek, “İnşallah her kapıyı açar” temennisinde bulundu.

"BEN SİZİ GÖRMÜŞTÜM, AMA ARKADAŞLARIM GÖRMEMİŞTİ"
Bir süre müzik sınıfındaki çocukların kendisi için söylediği şarkıları dinleyen Bayan Gül, daha sonra Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'na geçti. 3-12 yaş grubu yaklaşık 400 çocuğun kaldığı çocuk yuvasında önce kız çocukların kaldığı sevgi evlerini gezen Bayan Gül, burada 'Emekliyiz Gönüllüyüz' projesi kapsamında Çankaya Köşkü’ne gelen ve tanıtım toplantısında şarkı söyleyen Dilan adlı çocukla uzun süre sohbet etti. Bayan Gül’ü görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Dilan, “Ben Çankaya Köşkü’ne gelmiştim, orada sizinle görüşmüştüm ama arkadaşlarım sizi görememişti. Şimdi burada olmanıza çok sevindim.” dedi.

Arkadaşlarıyla birlikte kendisine kolonya ve çikolata ikram eden Dilan, evlerini ve kaldıkları odaları gezdirdi. Daha sonra erkek çocukların kaldığı sevgi evine geçen Bayan Gül, çocuklara derslerini ve karnelerini sorarak, onlardan çok çalışmalarını ve hedeflerine ulaşmak için asla vazgeçmemelerini istedi. Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Bayan Gül, ardından 3-6 yaş grubu çocukların kaldığı evi ziyaret etti.

YÖNETİCİ VE İDARECİLERİ TEBRİK ETTİ
Yaklaşık 5 saat süren ziyaret sırasında çocuklarla yakından ilgilenen ve çeşitli hediyeler veren Hayrünnisa Gül, sevgi evlerinden çocukların sürpriziyle uğurlandı. Sevgi evinden çıkışında çocukların yetiştirdikleri güvercinleri uçurması karşısında duygulanan Bayan Gül, hem Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hem de Ankara Sevgi Evleri Çocuk Yuvalarında emeği geçen tüm yönetici ve idarecileri tebrik etti. Son birkaç yıldır devletin koruması altındaki çocukların daha modern ve iyi şartlarda hayatlarını sürdürebilmeleri için çok önemli adımlar atıldığını, eskiye bakıldığında aradaki farkın ak ile kara kadar açık olduğunu söyleyen Bayan Gül, bu çocukların herkese emanet olduğunun altını çizerek, özveriyle ve sorumluluk bilinciyle çalışan herkese teşekkür etti. Ziyaretten çok memnun kaldığını belirten Bayan Gül, her şeyden önemlisi yuva sisteminden sevgi evleri modeline geçilmesiyle çocukların bir ev ortamında büyüdüğünü, bunun da onların sağlıklı bir gelecek kurmaları ve toplumsal hayata katılımları için çok önemli olduğunu belirtti.

Yurt dışı ziyaretlerinde çocuk evlerini özellikle gezdiğini ve yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Bayan Gül, şu anda ülkemizdeki uygulamaların ve koşulların bu standartları yakaladığını, hatta birçok konuda geçtiğini ve bundan gurur duyduğunu kaydetti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı