Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kılıçdaroğlu'ndan zorunlu eğitim açıklaması

11 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da uzlaşma kültürü olmadığını savundu.

Başbakan 'ın 4+4+4 eğitim sistemine “Çoğunluğum var, telifi getirir parlamentonun gündemine koyarım, yasalaştırırım.” gibi tepeden inme anlayışla yaklaştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu postmodern diktatör anlayışıdır.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara 'dan İstanbul 'a geldi. Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili sorularını cevapladı. Daha güzel bir eğitim yasasını amaçladıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, “Başbakan 'a 'buyurun gelin uzlaşalım 'diye çağıra bulunduk. Böylece uzlaşma kültürümüzü de yerleştirmiş olacaktık. Başbakan bunu kabul etmedi. Anayasa konusunda uzlaştık. Oturduk uzlaşma komisyonu kurduk. Niye bu konuda uzlaşmıyoruz.” diye konuştu.

Bir basın mensubunun “Başbakan sizin uzlaşmak istemenizle ilgili 'sabahtan akşama değişen biriyle ne konuşacağım 'dedi. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Başbakan samimi değil. Bugüne kadar hiç uzlaşmadı. Uzlaştığımız pek çok konu var. Pek çok yasa çıktı. Başbakanın bunlardan haberi yok. Çünkü kendisinde uzlaşma kültürü yok. Onun istediği tepeden inme anlayışla teklifi getiririm. Parlamentonun gündemine koyarım. Benim çoğunluğum var. Ben yasalaştırırım. Bu postmodern diktatör anlayışıdır.” ifadesini kullandı.

CHP 'nin itiraz etmeseydi konunun bu kadar gündeme gelmeyeceğini aktaran Kılıçdaroğlu, çocukları, onların geleceğini düşündüklerini aktardı. Durumu iyi olan varlıklı ailelerinin sorunu olmadığını aktaran Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Sorunu yaşayacak olan yoksul ailelerdir. Sağlıklı, güçlü bir temel eğitim olmalıdır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı