Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

28 Şubat'ın simge isimlerinden Merve Kavakçı'ya itibarının iade edilmesi planlanıyor

1 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı TBMM İdare Amiri Salim Uslu, şahsi kanaatinin Merve Kavakçı'nın milletvekili özlük haklarından tamamıyla yararlandırılması yönünde olduğunu belirterek, TBMM Başkanlık Divanı'nın da bu konuda çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Meclis'te gazetecilerin 'Merve Kavakçı'nın özlük haklarının iade edileceği' haberleriyle ilgili sorularını cevaplandıran Uslu, milletvekili seçilmiş olmanın mazbatayı almakla başladığını söyledi. TBMM Başkanlık Divanı'nın geriye doğru karar almasının mümkün olup olmadığını ise bilmediğini belirten Uslu, konunun hukuki bir sorun olduğunu söyledi. Uslu, 'Şahsi kanaatim, Merve Hanım'ın milletvekili özlük haklarından tamamıyla yararlandırılması gerektiği şeklinde. Çünkü neresinden bakarsanız bakın, ne insanine hukuki ne ahlaki bir manzaradır ' dedi.

Seçilmiş milletvekilinin parlamentodan atılmasını isteyenlerin, bugün Meclis Başkanından seçilmiş olduğu halde meclise gelemeyenlere sahip çıkmasını istemelerinin çelişki olduğunu da belirten Uslu, 'Milletvekili olarak cezaevindeki insanlar için 'madem bu meclisin mensubudur, sahip çıkılmalıdır' diyenler, Merve Kavakçı olayında sessiz kalmayı yeğliyorlar. Oysa eğer akıl ve vicdana uygun bir davranış söz konusu olacaksa, o zaman seçilmiş olma hakkına sahip olan herkesin hakkının teslim edilmesi gerekiyor 'diye konuştu.

Kavakçı'nın özlük haklarını iadesi konusunun TBMM Başkanlık Divanı gündeminde olmadığını da kaydeden Uslu, 'Ama böyle bir çalışma olabilir, olması gerekir ' diye konuştu.

Hala bugün yüz kızartan uygulamalar olmuşsa, bu uygulamaları yapanların, bu talimatları verenler açığa çıkartılması gerektiğini belirten Uslu, 'Bakanlar Kurulu'nun milletvekilleriyle ilgili aldığı kararlar yok hükmündedir. Mazbatayı alıp meclise gelmesi, seçilmesinin kesinleşmesi, milletvekili özlük haklarından yararlanmak için yeterli nedendir. Sonradan alınmış kararların geriye işletilmesi çabası biraz zoraki yorumdan, çabadan ibarettir ' şeklinde konuştu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı