Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yurtta kış

20 Şubat 2012 Pazartesi günü yayınlandı Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kalırken, sürücüler zincir takarak ilerleyebildi.

İki günden bu yana aralıksız süren kar yağışı Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı'nda hayatı felç etti. Önceki gece başlayan ve etkisini giderek artıran kar yağışı sonrası yollar yine çileye dönüştü. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı sonrası çok sayıda araç yollarda kaldı. Yolda kalan sürücüler araçlarıyla Abant Kavşağı'na kadar gelerek zincir taktı. Hafta sonu tatili için cennet mekan Abant'ı tercih edenler de kardan nasibini aldı. Abant Tabiat Parkı'nagitmek isteyen çok sayıda tatilci araçlarında zincir olmadığı için yarı yolda kaldı. Tatilcilerin imdadına, yol kenarında zincir satan köylüler yetişti.

Bolu Dağı'nda dün yaşanan aksaklık nedeniyle yola bugün çıktıklarını söyleyen tatilciler, 'Abant'a gitmek için İstanbul'dan yola çıktık. Aslında dün gelecektik ancak Bolu Dağı'nın kapandığını öğrendik. Bugün de pek farkı yok. Yollar çok berbat. Aracımızda zincir var ancak yetmedi. Yeni zincir aldık. Abant'a çıkmaya çalışacağız. Meteoroloji yetkilileri bugün için parçalı bulutlu bir hava olacak diyorlardı ama yine kar var ' dedi.

Kara saplanarak yolda kalan sürücülerin imdadına ise diğer tatilciler yetişti. Vatandaşlar karda ilerleyemeyen araçları iterek çıkarmaya çalıştı. Karayolları ekipleri de kar kalınlığının 60 santimetreyi bulduğu Bolu Dağı'nda temizleme çalışması yapıyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı