Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriyeli Fehime'nin dramı

18 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı Volkan Kaşık - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve yapılan kontrollerde lösemi teşhisi konulan 10 yaşındaki Fehime Kırmo, hastalığı yenip Suriye'deki annesine kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

Ülkelerindeki iç savaşta yakınları öldürülen, evleri bombalanan 135 bin Suriyeli, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman'daki toplam 13 çadır kent ile Kilis'teki 12 bin kişilik konteyner kentte kalıyor.

Gıdadan giysiye, barınmaya, eğitimden sağlık hizmeti ve ilaca kadar her türlü ihtiyacı AFAD ve Kızılay tarafından karşılanan Suriyelilere, çadır kentlerdeki sahra hastanelerinde sağlık hizmeti veriliyor.

Yapılan kontrollerde sağlık durumu ağır olanlar tam teşekküllü, alanında uzman hekimlerin görev yaptığı hastanelere sevk ediliyor.

Esed güçlerinin İdlip kentine düzenlediği saldırılar nedeniyle babası Muhammet Kırmo ile Türkiye'ye sığınan 10 yaşındaki Fehime de kontrollerde hastalığı tespit edilen çocuklardan biri...

Yaklaşık 4 ay önce babasıyla Türkiye'ye kaçan küçük Fehime'ye yapılan kontrollerde ''lösemili'' teşhisi konuldu. Bunun üzerine Fadime, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilerek burada tedavi alındı.

-''Allah Türkiye hükümetinden razı olsun''

Baba Muhammet Kırmo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızı Fehime ile Esed güçlerinin yaşamlarını sürdürdükleri İdlip kentine düzenlediği saldırılardan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Hatay'dan Türkiye'ye giriş yaparak çadır kente yerleştirildiklerini anlatan Baba Kırmo, geçiş sırasındaki kontrollerde kızına lösemi teşhisi konulduğunu ifade etti.

Daha sonra kızının yetkililer tarafından ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne getirildiğini anlatan Baba Kırmo, şunları kaydetti:

''Yaklaşık 3 aydır kızım burada tedavi oluyor. Allah Türkiye hükümetinden razı olsun, Başbakanınızdan Allah razı olsun. Bir isteğimiz arzumuz yok, her şeyden memnunuz. Kızımın tedavisi bizim için çok önemli her şey için Allah razı olsun.''

Hayatından endişe ettiği için Esed hakkında görüşlerine ifade etmekten kaçınan Baba Kırmo, Suriye'deki durumun hiç iyi olmadığını kaydetti.

Baba Kırmo, ayrıca eşinin ise hala Suriye'de olduğunu sözlerine ekledi.

-Anne özlemi-

Gözyaşlarına hakim olamayan küçük Fehime ise ''Türkiye olmasaydı bizi öldürmüşlerdi. Teşekkür ederiz. Tedavim tamamlanınca Suriye'ye döneceğiz. Orada bizi bekleyen annemi çok özledim'' dedi.

Hastane yetkilileri, Fehime Kırmo'nun sağlık durumun iyiye gittiğini ifade ettiler.

Yayıncı: A. Fatih Tekcan


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı