Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kültür sanat ödülleri

30 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Zeugma gerçekten müstesna bir çalışma oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz mekan bulmakta ve o mekanı müzeye dönüştürmekte çok yardımcı oldu" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'nın her yıl 4 kategoride verdiği "2012 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri" Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile kültür, sanat ve bilim dünyasından davetliler katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, törende yaptığı konuşmada, "Zeugma Mozaik Müzesi ve Bakanlığımızın büyük bir gayret ve özveriyle sürdürdüğü çalışmalar gerek yurtiçinde gerek yurt dışında çeşitli ödüller almaya başladı.

Ama bugün aldığımız ödül bunların hepsinden bizim için son derece önemli ve büyük bir gurur. Sayın Cumhurbaşkanım, milletimizin çalışmalarımıza gösterdiği önemi en üst düzeyde taçlandırarak, bizi, Gaziantep Büyükşehir Belediyemizi, Zeugma Kazı Başkanlığı çerçevesinde temsili düzeyde bütün kazı başkanlarımızı, kültür, sanat ve turizm alanında çalışan bütün arkadaşlarımızı taçlandırdınız" ifadelerini kullandı.

Zeugma özel bir çalışma olduğunu belirten Günay, şunları kaydetti:
"Türkiye'de biz çok sayıda kazı yapıyoruz. Şu anda yerli ve yabancı 200'e yakın çalışmamız var, müzeler araştırmaları hariç. Kıt kaynaklar içinde arkadaşlarımız Türkiye'nin hiçbir tarih dönemini ötekinden ayırmadan, hiçbir inanç temelini ötekinden ayırmadan, hiçbir medeniyet kalıntısını görmezden gelmeden Anadolu topraklarından ne varsa hepsine sahip çıkıyor, hepsini insanlığın bize emaneti sayarak geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür' sözünü bir temenniden gerçekliğe kavuşturmaya çalışıyoruz. Zeugma gerçekten müstesna bir çalışma oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyemi mekan bulmakta ve o mekanı müzeye dönüştürmekte çok yardımcı oldu. Zeugma kazıları Türkiye'deki öteki bütün kazılar gibi büyük fedakarlıkla yıllardır sürdürülüyordu."

GÜZELBEY'E ÖDÜL

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e, 2008 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanarak 2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devri gerçekleştirilen Zeugma Mozaik Müzesi çalışmasından dolayı Cumhurbaşkanlığı 2012 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü takdim edildi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı