Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Menzil dışı mühimmat

29 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı Ege Üniversitesi(EÜ) tarafından düzenlenen 2. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günlerine telekonferansla katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bu tür bir buluşmayı hatırlayan Ege Üniversitesi’ne teşekkür etti, gelişen dünyayla rekabet edebilmek için üniversitelerin önemine vurgu yaptı.

Teknoloji Günleri, EÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

Üniversite, sanayi ve sivil toplumu bir araya getiren dev organizasyonun açılışına telekonferansla katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için patent, araştırma-geliştirme gibi değerlere önem veren, ezberden arınmış, hayata sıkı sıkıya bağlı üniversitelerin şart olduğunu ifade etti.

“Üniversite patentlerinin değere dönüştürülmesi” ana temasıyla kapılarını ikinci kez aralayan 2. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri’nin açılışına telekonferansla katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, konuşmasına bilginin günümüzde en önemli güç haline geldiğini söyleyerek başladı.

Türkiye’nin bilgiye sahip olmasının gelişmemiz ve ilerleyebilmemiz için olmazsa olmaz olduğunu anlatan Ergün, şöyle konuştu: “Bilgi günümüzde en önemli güç durumundadır. Bütün gelecek tahminlerinden bilginin en önemli güç ve sermaye kaynağı olacağı, eskiyen bilginin maliyetli olacağı, bilgi birikimi, bilginin depolanması gibi konularda çok radikal değişiklikler olacağı öngörülmektedir. Bilginin üretimi, depolanması ve kullanılması artık günümüzün vazgeçilmez gereklilikleri arasındadır. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın anahtarı bilgiyi üretmek ve bunu üretime entegre etmekten geçmektedir. Bu alanda atılan her adım diğer alanlarda birkaç adım birden atılmasını sağlayacaktır. Bu nedenle bilim ve teknoloji kapasitemizi artırmaya, Ar-ge, markalaşma, inovasyon gibi konulara odaklanmaya önem verdik." Türkiye olarak hedefin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almak olduğunu anlatan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun için Ar-ge harcamalarının miktarını artırmayı sürdürüyoruz. Bu yolda önemli mesafe aldık ancak yeterli değil. 2. Ege Arge Günleri’nin içeriği ve katılımcıların zenginliği bu açıdan çok önemli. Üniversiteleri yenilikçilik yolunda teşvik etmek için üniversite endeksini hazırladık ve açıkladık. Üniversitelerimiz arasında bir yarış haline dönüşeceğini düşünüyoruz." Konuşmasına devam eden Ergün, 2023 hedeflerine ulaşmamız için üniversitelerimizin yenilikçilik, Ar-ge, patent üretimleri konularında ezberden arınmış, hayata sıkı sıkıya bağlı olmaları gerektiğini söyledi.

Üniversitelerimizi ve gençlerimizi desteklemeye devam edeceklerini belirten Ergün, "Ege Üniversitesi’ni bu büyük organizasyona ev sahipliği yaptığı için kutluyorum” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı