Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kadınlar şiddete karşı yürüdü

26 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı Başkent Ankara’da '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Uluslar arası Mücadele Günü' dolayısıyla miting düzenlendi.

Ankara kadın Platformu, KESK Ankara Şubeler Platformu ve DİSK tarafından '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla miting düzenlendi.

Kadınlar, Kolej Kavşağı’ndan Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüyerek, “Kimsenin namusu değiliz”, “Bedenimiz, kimliğimiz bizimdir” ve “Haklı şiddet yoktur” sloganları attı. ‘Şiddete, tacize, tecavüze son’ pankartı eşliğinde eylem yapan kadınlar, yaklaşık 50 yıl önce Dominik Cumhuriyeti’nde yaşayan Mirabel Kardeşler’in 25 Kasım 1960 yılında özgürlük mücadelesi verirken öldürülmelerinin ardından bugünün dünyada ve Türkiye’de kadın hareketinin sembolü olduğunu bildirdiler.

Kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, farkındalık oluşturmak için, kadınlar arasında birlik, mücadele ve dayanışmayı güçlendirmeye çalıştıklarını belirten Ankara Kadın Platformu ve KESK kadınları yaptıkları ortak açıklamada, “Kadına yönelik şiddet, toplum içinde ya da özel hayatta kadınlara fiziksel, cinsel ya da psikolojik zarar veren, özgürlüğün keyfi olarak engellenmesine yol açan bir baskı yöntemidir. Maruz kaldığımız her türlü şiddet kadının insan hakkı ihlalidir. Aile içinde, eşitlik, hak isteyen kadınlar koca, baba, erkek kardeş şiddetine maruz kalırken, toplumsal düzlemde de hak isteyen örgütlü kadınlar devlet şiddetine maruz kalıyorlar. Erkek kardeşlerimizden fırsat bulup da okula gidersek eğer bu sefer de okullarda baskı görüyoruz. Yurtlarda ‘daha önce kürtaj oldunuz mu?’ sorularıyla karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandılar.

KADINLAR EYLEM YAPTI ERKEKLER İZLEDİ
Türkçe ve Kürtçe yapılan basın açıklamasının ardından eylemci kadınlar müzik eşliğinde halay çekti. Bir yandan halay çekip bir yandan slogan atan eylemci kadınları izleyen erkekler bir yandan da fotoğraf çekti. Erkeklerin ilgili seyirlerine rağmen oyunlarına devam eden kadınlar mitingin ardından olaysız bir şekilde dağıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı