Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

39 kişi daha sığındı

4 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı Ülkelerindeki olaylardan kaçan aralarında asker ve yaralı çocukların da bulunduğu 39 Suriyeli Türkiye'ye sığındı.

Suriye'nin Harim kasabasında Esed ordusu ile muhalif askerler arasında çıkan çatışmalarda ateşli silah ve şarapnel parçalarının vücutlarına isabet etmesi sonucu yaralanan 5'i çocuk 35 kişi, akrabalarının yardımıyla kamyonet ve otomobillerle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyüne getirildi.

İdlip'e bağlı Harim kasabasında çıktığı öğrenilen çatışmalarda yaralananlar sınırda bekletilen ambulanslarla alınarak Hatay'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Bu arada, Suriye'den gelen yaralıların sevk edilmesi için ilçeye Isparta ve Antalya'dan ambulansların takviye edildiği öğrenildi.

Öte yandan, Hatay'ın Yayladağı ilçesi Topraktutan köyü sınırına eşleriyle gelen Suriye ordusundan yüzbaşı ve üsteğmen de Türkiye'ye sığındı. 4 kişi, yapılan işlemlerinin ardından Apaydın kampına gönderildi.

Muhabir: Cem Genco-Erdal Türkoğlu / Salim Taş

Yayıncı: İsa Sansar


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı