Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'da gündem gizli görüşmeler

20 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı BDP İçel Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, AK Parti tarafından bugün Meclis Başkanlığı’na sunulması beklenen seçilme yaşının 18 olmasına ilişkin anayasa değişikliğine destek verip vermeyeceklerine ilişkin, “Gelsin bir görelim.

Neymiş malzeme” dedi.

BDP İçel Milletvekili Kürkçü, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması, anadilde eğitim ve savunma hakkının verilmesi için cezaevlerinde başlatılan açlık grevine ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Vekiller bu konuda siyasilerin duyarlı olmasını aksi takdirde cezaevlerinden cenazelerin çıkacağını söyledi.

Basın toplantısında soruları yanıtlayan BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, geçtiğimiz günlerde örgüt üyeliğinden aldığı cezanın gerekçeli kararından dağa çıkmaya vesile olduğuna ilişkin soruya, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Gerekçeli kararın henüz kendisine ulaşmadığını belirten Tuncel, yargılandığı dava dosyasında kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili bir delil bulunamadığın bir gizli tanığın açıklamasından yola çıkılarak kendisine dosyada olmayan suçlamalarla verilen kararın gerekçelendirildiğini söyledi.

Tuncel, “Buradan bile ne yapılmak istendiği ortada. Benim yargılandığım dava ile gerekçeler arasında dağlar kadar fark var” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a dediği ‘Kandil’e gitsin’ sözlerini anımsatan Tuncel, “Dağa adam gönderme konusunda bir dava açılacaksa Başbakan hakkında açılmalı. Eş Başkanı’mıza Kandil’e gidin demiştir. O günden bugüne kaç kişi gerillaya katılmıştır” dedi.

Vekilliğinin kaldırılmak istenmesine ilişkin soruya ise Tuncel, kaldırılacaksa herkesin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Yerel seçimlerin erkene alınmasına ilişkin anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından Meclis’e geri gönderilmesine ilişkin soruya Tuncel, daha önceki düzenleme de kendilerini dışarıda tutulduğunu anımsattı. Partisinde genç kotasının zaten uyguladıklarını belirten Tuncel, kendilerinin dışarıda tutulmasının demokrasi etiği açısından uygun olmadığını söyledi.

Kürkçü ise seçilme yaşının 18'e indirilmesine ilişkin soruya, Başbakan Erdoğan'ın araştırma şirketlerine anket yaptırdığını 18 yaşın kendisine ilgi gösterdiğini öğrenince pası gole çevirip şut atmayı düşündüğünü savundu. Kürkçü, anayasa değişikliğini 'Laf ola beri gele' olarak nitelendirdi.

Anayasa değişikliğine kabul oyu verip vermeyeceklerine ilişkin soruya ise Kürkçü, "Gelsin bir görelim. Bakalım neymiş malzemeleri" yanıtını verdi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı