Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Malala iyileşiyor

14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Pakistan'da binlerce kişi, kızların eğitim hakkına verdiği destek nedeniyle Taliban tarafından başından vurulan 14 yaşındaki Malala Yusufzay'ın bir an önce iyileşmesi için dua etti.

Ülkenin en büyük kenti Karaçi'de iktidarda olan Müttehide Kuami Hareketi'nin (MQM) düzenlediği eylemde, Yusufzay'a yönelik düzenlenen saldırı kınanarak, hükümetin bu tür olayları engellemek için harekete geçmesi çağrısında bulunuldu. MQM Koordinasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Anis Ahmed Kaimhani, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, Malala'nın Pakistan'ın bir evladı olduğunu ve Pakistanlı kızlar ve kadınların aydınlanmasına çalıştığı için vurulduğunu söyledi.

MQM lideri Altaf Hüseyin ise, Taliban'ın her yerde kendi ideolojisini kabul ettirmeye çalıştığını belirterek, "Ancak kimse onlara inanmıyor" dedi.

Swat bölgesinde okuldan çıktığı sırada saldırıya uğrayan Malala Yusufzay'ın Peşaver'de tedavisi sürüyor. Genç kızın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı