Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Eylül ayı ihracat rakamları

2 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2012 yılı Ocak-Eylül dönemi ihracat rakamlarını Diyarbakır’da açıkladı.

Buna göre 111 milyar dolar toplam ihracatının 13,6 milyar doları tarım ürünleri ihracatı olarak gerçekleşti. Tarım ürünleri ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 arttı. Böylece bu dönemde en çok ihracat artışı yüzde 9 ile tarım sektöründe gerçekleşti. Söz konusu 9 aylık dönemde tarım ürünlerinden, su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı yüzde 17 oranında artarken, bitkisel ürünler ihracatı yüzde 6,6 oranında arttı. Bitkisel ürünler içerisinde hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı yüzde 9,8, meyve ve sebze mamulleri ihracatı yüzde 10,4, fındık ve mamulleri ihracatı yüzde 8,8, zeytin ve zeytinyağı ihracatı yüzde 3,2 oranında arttı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı