Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Provokatif film tepkiler dinmiyor

18 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı İslam'a hakaret içeren filme tepkiler devam ediyor.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da ABD Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup filmi protesto Başkent polisi büyükelçilik çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, protestocuların büyükelçiliğin 200 metre uzağında gösteri yapmasına izin verildi.

Hollandadaki Müslüman Kardeşler teşkilatı tarafından düzenlenen eylemde, Kuran-ı kerim ve flamalar taşıyan göstericiler, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar atarak filmi yuhaladı.

Eylemi düzenleyen komitenin başkanı Abdullah Esad yaptığı açıklamada, "Ülkelerimizi işgal ettiniz, kadınlarımıza saldırdınız, çocuklarımızı öldürdünüz. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerimize el koydunuz. Şimdi sıra Peygamberimize ve mukkaddes değerlerimize mi geldi? Buraya kadar. Bundan sonrasına izin vermeyiz. Haddinizi bilin ve yaptıklarınızdan utanın! ABD güdümünde hazırlatılan bu İslam karşıtı filmi kınıyor ve rahatsızlığımızı bildiriyoruz. Buradan tüm dünyaya haykırıyor ve bu gidişe bir son verilmesini bekliyoruz ” dedi.

Hollanda'da yaşayan ve Almanya'da müslüman olmuş Alman vatandaşı Ester Şanzeli (Esra) ise, ”Ben bir müslüman olarak olanlardan rahatsızlık duyuyorum. Bu filimi lanetliyorum. Ben Muhammed aşığı ve inanan bir Almanım. Peygamberime saygısızlık yapılmasına karşıyım. Buna tahammül edilemez. Peygamberim benim rehberimdir. Allah en büyüktür” ifadelerini kullandı Gösteri yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı