Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakan Şahin 'PKK'nın üstlenmediği yapmadığı anlamına gelmez'

22 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gaziantep’te patlamanın yaşandığı alanda incelemelerde bulundu.

Şahin, “Olayı PKK’nın üstlenmemesi onun yapmadığı anlamına gelmez. Terör olayı bir siyasi partinin, bir kurumun, bir örgütün, bir devlet kurumunun meselesi değildir. Terör örgütünün hedefi Türkiye’dir, Türk milletinin tamamıdır” dedi.

Patlamanın yaşandığı yere gelen Bakan Şahin, patlamada zarar gören işyerlerini gezdikten sonra yine patlamada hasar gören Karşıyaka Polis Merkezi’ni girdi. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, olayın faillerinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini belirtirken, şunları söyledi: “Dün akşam Gaziantep merkezinde meydana gelen bölücü, yıkıcı hain terör saldırısının gerçekleştiği alanda olay yeri incelemesi yaptık. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum. Bir bayramı halkımıza zehir eden, bu hain kan içici terör örgütünün gerçek yüzünü bağlantılarıyla birlikte bir kez daha görmüş olduk. Olayın araştırması ve aydınlatılmasına yönelik adli makamların çalışması devam ediyor. Belli ölçüde aydınlatılmış durumda ama nihai noktaya geldiğimizde hem basınımızla hem de kamuoyumuzla paylaşılacaktır. Terörü, teröristi bir kez daha lanetliyoruz.” Terör örgütünün herhangi bir siyasi partiyi değil, Türkiye’yi ve Türk milletini hedef aldığını vurgulayan Şahin, “Terör olayı bir siyasi partinin, bir kurumun, bir örgütün, bir devlet kurumunun meselesi değildir. Terör örgütünün hedefi Türkiye’dir, Türk milletinin tamamıdır. Olaya hep birlikte ortak akılla, ortak tavırla bakmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Şahin ayrıca, PKK’nın olayı üslenmediğini açıklamasının sorulması üzerine, “PKK’nın üstlenmemesi onun yapmadığı anlamına gelmez. Olayın aydınlatılması devam ediyor. Hem içeride hem de dışarı da bağlantıları var. Öncelikle içeride birlik ve bütünlüğün sağlanması gerek. Dışarıda da besleyen odaklar var. Türkiye meselesi derken dış bağlantılarının da varlığının, verilen desteğin bilinmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi. CHP GENEL BAŞKANI GAZİANTEP’E GELİYOR Bakan Şahin’in incelemeleri tamamlamasının ardından patlama noktasına gelen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, patlama hakkında bilgiler aldı. Tamaylıgil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Gaziantep’e geleceğini ifade etti.

Tamaylıgil, “Toplumunun huzur ve barışını derinden yaralayan bu olayı lanetliyoruz. Hayatlarını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifa diliyoruz. Genel incelemelerde bulunmak amacıyla, acıları paylaşmak amacıyla buradayız. Yarın genel başkanımızda Gaziantep’e gelecek” diye konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile ayaküstü görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, Bakan Şahin’le yaşanan görüşmeye ilişkin, “Olayı yapan kişilere ulaşılmaya çalışıldığını, birkaç tane kilit isim kaldığını, kısa zamanda da aydınlatılacağını açıkladı” dedi

Yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu sözlerine ekleyen Oran, şöyle konuştu: “Gerçekten kabul edilebilir bir olay değil. Bir bayram günü Gaziantep’te böyle bir şey olmasını kınıyoruz. Herkesin başı sağ olsun. Bunu yapanların insani ve vicdani bir varlık olmaları kabul edilemez. Bunu bir insan yapamaz. Cenazeye katıldık gördük oradaki acıları. Oradaki küçücük çocuklar bayram kıyafeti içerisinde katledildiler. Bunu yapanlar bunun hesabını vermeli. Hemen her gün terör olaylarıyla karşı karşıyayız. Burada terör konusunun farklı bir biçimde masaya yatırılması, farklı bir biçimde yeniden ele alınması gerekiyor. Esasında bizimde parlamentoda çağrımız buydu. Birlik ve beraberlik içerisinde terörü siyaseti alet etmeden çözüm üretmek adına farklı bir metotla bu işin üzerine sonuna kadar gidilmesiydi. Amacımız oydu. Türkiye’de içeride dışarıda belli zafiyetler olduğu ortada. Bütün bunlar birleşince bugün ki acı tabloyla karşı karşıyayız maalesef.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı