Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Köşk'e adaylık tartışmaları

1 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül’ün dostluklarının başkalarının anlayabilecekleri bir dostluk olmadığını belirterek, “Dostluklarını koltuklara değişmeyecek yücelikle bir dostlukları vardır.

O anlamda hiç kimse endişe etmesin yeni yeni meseleler ortaya çıkarmaya çalışmasın. Zamanı geldiğinde her şey yoluna girer Fitne, fesat yapmaya çalışanlar avuçlarını yalarlar” dedi.

Elitaş, AK Parti’ye gelişinde gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bir gerginlik olduğuna ilişkin haberlerle ilgili sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Sever’in kendi görüşlerini ifade ettiğini, Gül’ün bu konuda ketum olduğunu ve fikirlerini ilk itapta beyan etmeyen, dışa vurmayan bir yapısı olduğunu söyledi.

Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimiyle ile ilgili problemin TBMM’nin seçtiği dönemde CHP’nin ortaya attığı ‘367 garabetinden’ doğduğunu belirten Elitaş, arık 2014 yılının Ağustos ayında seçilecek cumhurbaşkanının milletin kendi başkanını seçmesi ile ortaya çıkmış olacağını söyledi.

Herkesin anlayamadığı, kanıksayamadığı bir durum olduğunu ifade eden Elitaş, şöyle devam etti: “Bizim yetişme tarzımızda bizim yetişme iklimimizde kişiler oturdukları makamlara sabit veya yapışmış vaziyette değillerdir. Zamanı geldiğinde başkasına devretmeyi çok iyi bilirler. Ben hem Sayın Gül’ü, hem Sayın Başbakanı çok yakından tanıyan birisi olarak açık yüreklilikle diyorum ki, herhangi birisi bir yere aday olduğu takdirde diğerinin buna karşı aday olacağını tahmin etmiyorum.”

“AVUÇLARINI YALARLAR”
Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül’ün dostluklarının başkalarının anlayabilecekleri bir dostluk olmadığını belirten Elitaş, “Dostluklarını koltuklara değişmeyecek yücelikle bir dostlukları vardır. O anlamda hiç kimse endişe etmesin yeni yeni meseleler ortaya çıkarmaya çalışmasın. Zamanı geldiğinde her şey yoluna girer Fitne, fesat yapmaya çalışanlar avuçlarını yalarlar” dedi.

‘Anayasa Mahkemesi’nden dönen kararla Sayın Gül’ün kırılmış olabileceğini düşünüyor musunuz?’ sorusu üzerine ise Elitaş, bunun Ahmet Sever’in ifadesi olduğunu belirtti.

Elitaş, bu konuda Gül ile ilgili yorum yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

“ONLARI CİDDİYE ALMIYORUZ”
CHP’li Gürsel Tekin’in, ‘Ankara kulislerinde Dışişleri Bakanının değişeceği konuşuluyor’ şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Elitaş, “CHP kendi iddialarını, değişimlerini bitirmiş mi ki, başkalarına başka şeyler söylemeye çalışıyor. Daha yeniliğini ispatlayamamış bir parti, iki yıldır ‘yeniyim, yeniyim’ diyor ama ne olduğunu ispatlayamamış bir parti. Hangi genel başkan yardımcısının ne olacağı ile ilgili daha belirsizlik tam netleşmemiş bir parti. Herhalde AK Parti iktidarına böyle ‘değişiklik var’ diye ifade etmek, gündem saptırmaktan başka bir şey değildir. Onları ciddiye almıyoruz” diye konuştu

Bu arada AK Parti MKYK, Başbakan Erdoğan başkanlığında saat 15.45'de başladı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı