Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Fransa'da 'Sol'a çark etti

19 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı Fransa'da, genel seçimlerin ikinci turunda oy verme işlemi bu sabah yerel saatle 08.00'de başladı.

Fransa’da parlamento seçimlerinin ikinci turunda sandıklar küçük yerleşim birimlerinde saat 18.00, büyük kentlerde saat 20.00'ye kadar açık kalacakken ilk tahmini sonuçlar saat 20.00'den itibaren televizyon ve radyolardan kamuoyuna açıklanabilecek.

İkinci tura, bin 102 aday katılıyor. Milletvekili adayları 541 sandalye için yarışacak. İlk turda, seçim bölgelerinde yüzde 50'den fazla oy alan 36 adayın milletvekilliği kesinlik kazanmıştı. Meclis'te toplam 577 sandalye bulunuyor. İkinci turun sonucunda, sol partilerin, ilk turdaki başarılarını tekrarlamaları halinde mecliste mutlak çoğunluğu ele geçirmeleri kesin gözüküyor.

Senato'da daha evvel çoğunluğu elde etmiş bulunan Sosyalistler, mecliste mutlak çoğunluğu ele geçirmek için gayret gösterirken Devlet Başkanı François Hollande'nin beş yıllık iktidarını güçlü kılacak bir seçim için her türlü imkânı kullanıyorlar. Senatoda da sandalye sayısı bakımından Sosyalist Parti'nin çoğunluğu elinde bulundurduğu göz önüne alındığında, Hollande, yasaları beş yıl boyunca istediği gibi parlamentoda geçirme şansına sahip olacak.

59 milyon nüfuslu Fransa'da 46 milyon seçmen bulunuyor. Sosyalistlerin seçimin ardından 300 civarında milletvekili çıkartması bekleniyor. Sosyalistlerin Cumhurbaşkanı Hollande’nin beklediği sayıda milletvekili çıkarması durumunda Hollande’nin reform yapma sözlerini böylelikle yerine getirebileceğine inanılıyor. Ülkede yüzde 10'u geçen işsizlik oranı, ekonomik büyümenin yetersiz olması, bütçe açıklarının giderek artması ve alım gücünün düşmesi Fransız halkının müreffeh bir yaşam tarzına kavuşması için yeni hükümetin önündeki en önemli sorunların başlarında geliyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı