Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye Büyükelçiliği'ne sınırdışı

1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı Hule katliamının ardından Suriyeli diplomatları sınır dışı eden ülkeler arasında Türkiye de katıldı.

Dışişleri Bakanlığı ' ndan yapılan açıklamada , " Suriye’nin Ankara’daki Maslahatgüzarı ve Büyükelçilikteki diğer tüm diplomatik personelin 30 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 72 saat içinde ülkemizden ayrılması talep edilmiştir . " denildi . Suriye ' nin İstanbul Başkonsolosluğu ' ndaki diplomatlara ise değinilmedi . Bakanlık açıklamasında , Suriye güvenlik güçlerinin Humus’un El - Hule ilçesinde gerçekleştirdiği , 50’si çocuk olmak üzere en az 110 masum sivilin hayatlarına mal olan toplu katliamın uluslararası camiada büyük bir infiale yol açtığına dikkat çekildi . " İnsanlığa karşı suç niteliğindeki bu eyleme karşı sessiz ve tepkisiz kalınması söz konusu dahi olamaz . Sivil halka karşı toplu bir katliama girişenlerin işledikleri bu vahim insanlık suçu cezasız kalamaz . Bu alçakça katliama karşı tek sesle , birlik içinde gerekli tepkileri vermek uluslararası toplumun ortak sorumluluğudur . " denilen açıklamada , Türkiye ' nin verdiği tepki şu ifadelerle duyuruldu : " Bu anlayış doğrultusunda , ülkemiz tarafından da Suriye Yönetimi’ne karşı yeni tedbirler alınması gerekli görülmüştür . Evsahibi ülke olarak , Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi’nin 9 . Maddesi uyarınca , Suriye’nin Ankara’daki Maslahatgüzarı ve Büyükelçilikteki diğer tüm diplomatik personelin 30 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 72 saat içinde ülkemizden ayrılması talep edilmiştir . "

Bakanlığa çağrılan Büyükelçilik Geçici Maslahatgüzarı’na bugün bir nota ile gerekli bildirimin yapıldığı kaydedildi .

" DAHA İLERİ TEDBİRLER ALINIR " UYARISIAçıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi : " Suriye Yönetimi’nden beklenen , uluslararası camianın çağrıları doğrultusunda , bir an önce sivil halka yönelik şiddet eylemlerine son vermesi ve halkın meşru talepleri doğrultusunda , ülkede demokratik bir geçiş sürecinin önünü açmasıdır . Bu yapılmadığı ve insanlığa karşı suç işlenmeye devam edildiği takdirde , ülkemiz ve uluslararası toplum daha ileri tedbirler alacaktır . Bu komşu , tarihdaş ve kardeş Suriye halkına karşı manevi ve vicdanı sorumluluğumuzdur . "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı