Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Köçyiğit'in sörf heyecanı

14 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı Ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit, Ula ilçesinin Akyaka beldesinde yeğeninden uçurtma sörfü eğitimi alıyor.

Akyaka'nın Akçapınar köyü sahilinde yeğeni Sedat Çelenk'ten uçurtma sörfü eğitimi almaya başlayan Hülya Koçyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıldır bölgeye geldiğini söyledi.

Akyaka sahilinin Kiteboard Akademi başladığında sadece bir kumsal olduğunu ifade eden Koçyiğit, ''Sahilde sörf yapan gençler, uçurtma sörfü için bölgedeki rüzgarın en ideal rüzgar olduğunu söylüyorlardı. Geçen yıl Muğla Valiliği büyük destek verdi. Böylece gençlerin sahilde bu sporu yapabilmeleri için ortam hazırladı. Vali Fatih Şahin ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Koçyiğit, yeğeni Sedat Çelenk'in Türkiye'de bu alanda şampiyonlukları olan bir isim olduğunu belirterek, ''Geçen yıl da bu eğitimi aldım ama zaman bulamadığım için devam edemedim. Bu yıl tekrar eğitim almaya başladım. Uçurtma sörfü yapmayı herkese tavsiye ediyorum. Bu yaz uçurtma sörfünü öğrenmeye kararlıyım. Akyaka, rüzgarıyla Alaçatı'ya rakip bir sahil kenti'' diye konuştu.

Sedat Çelenk ise sörf yaptıkları Akçapınar sahilinin Muğla Valiliği'nin girişimiyle Türkiye'de uçurtma sörfü yapılan önemli bölgelerinden biri haline geldiğini söyleyerek, ''Sporcu sayısında ciddi artış yaşandı. Her sezon yaklaşık bin 500 kişi uçurtma sörfü yapıyor. Akyaka, uçurtma sörfünde Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'da önemli bir merkez haline geldi. Muğla Valiliği gençlere bu imkanı tanıyarak turizme de ciddi katkıda bulundu. Akyaka, doğal güzelliklerinin yanı sıra önemli bir uçurtma sörfü alanı olma özelliğiyle tanınmaya başladı'' dedi.

Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu da uçurtma sörfünün Akyaka'da turizmin çeşitlenmesini ve çevre köylerdeki insanlara yeni istihdam alanları sağladığını belirtti.

Bir süredir Akyaka'da uçurtma sörfü eğitimi verilmeye başlandığını ifade eden Karaömeroğlu, ''Bu olumlu bir gelişme. En önemlisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bölgede sörf okulu açmak için bazı firmalar turizm belgesi aldı. Akyaka sahili artık Türkiye'nin en önemli uçurtma sörfü alanlarından biri haline geldi. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin tanınmış simalarının bölgeye sörf yapmaya geleceğine inanıyorum'' diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı