Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cumhurbaşkanlığı görev süresi

5 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Tutuklu vekiller konusunda yaşanan problem, muhalefetin Türkiye'ye hediye ettiği bir eserdir'' dedi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlediği ''Yeni Teşvik Yasası ve Devlet Yardımları'' konulu seminerin açılışına katılan Bozdağ, program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin tutuklu milletvekilleriyle ilgili soruları üzerine Bozdağ, ''Tutuklu vekiller konusundaki yaşanan problem, muhalefetin Türkiye'ye hediye ettiği bir eserdir. Bundan dolayı AK Parti'yi suçlamak fevkalade yanlıştır. Tabii ortaya çıkan son durumla alakalı AK Parti bir değerlendirme yapmadı. Yetkili organlarında bir değerlendirme yaptıktan sonra ona göre bir açıklama yapılacaktır'' diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZ 7 YIL İÇİN SEÇİLMİŞTİR"
Cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgili bir sonu üzerine de Bozdağ, bu konudaki yasal ve anayasal düzenlemenin açık olduğunu ifade etti.

Bu konuda yapılan yasal düzenlemenin anayasada yapılan değişiklikle uyumlu olduğunu dile getiren Bozdağ, ''Anayasa'ya göre cumhurbaşkanımız 7 yıl süreyle görev yapmak için seçilmiştir. Seçildiği hukuka görev süresi tabidir. Yapılan yasal düzenleme de anayasada yapılan değişiklikle uyumludur. Anayasa Mahkemesi'nin ne karar vereceğini hep beraber göreceğiz. Yapılan yasal düzenlemede Anayasa'ya aykırı bir yön bulunmadığını biz her defasında ifade ettik'' dedi.

Balyoz davasının tutuklu sanığı eski Birinci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun ara kararına ilişkin soruyu da yanıtlayan Bozdağ, şunları söyledi:

''Mahkemenin açıklamasına ilişkin gazetelerde haberler var ama mahkemenin kararının detaylarını öğrenme imkanım olmadı. Daha önce de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başka konularda da dava açılmıştı. Mahkeme, açılan davayı reddetmişti. Bu davayla da ilgili bir ret kararı olduğuna ilişkin haberler var, detaylarını inceledikten sonra daha geniş kapsamlı açıklama yaparız.' '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı