Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Fransa'da kritik hafta

3 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi’nin Sarkozy’nin 2007 seçim kampanyasına yardım ettiği iddiasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy iddiayı yalanlarken, Başbakan François Fillion ise iddianın arkasında Sosyalist aday François Hollande’ın olduğunu öne sürdü.France 2 televizyonuna açıklamalarda bulunan Sarkozy, cumhurbaşkanlığı kampanya süreci tamamlanana kadar bu yanlış bilgileri yayınlayanlara karşı hukuksal mücadeleyi başlatacağının altını çizdi. "Kim yalan söylüyor, kim yanlış yapıyorsa adalet tarafından kınanmalı.’’ diye konuştu.

Fransa Başbakanı François Fillon da belgeleri yayınlayan Mediapart sitesinin sahibi Edwy Plenel ile ile François Hollande arasındaki ilişkiye dikkat çekti.Hafta sonu yapılacak seçimlerde Sarkozy ile yarışacak olan Hollande ise sitenin gündeme getirdiği bilgilerin gerçeklik payının adalet tarafından ortaya çıkarılacağını vurguladı. Hollande, "Eğer yanlış bilgiyse adalet üzerine düşen görevi yapacaktır. Şayet bilgiler doğruysa o zaman da birilerinin bazı açıklamaları yapması gerecek." diye konuştu.

Sosyalist aday, Mediapart sitesi ile hiçbir bağlantısı olmadığının da altını çizdi.Mediapart sitesi Libya'nın eski istihbarat şefi Musa Kusa imzalı bir belge yayınlamış ve 2007 yılında Muammer Kaddafi’nin Sarkozy’nin seçim kampanyasına 50 milyon euro yardım ettiğini öne sürmüştü .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı